Vélemény

Pál és a foci

Pál és a foci

2008. június 10., kedd
Pál és a foci

Újabb ingatlanpanama, ellenzéki felháborodás, aztán a Botka-csapat szépen elsimítja az ügyet. A beinduló kommunikációs hengerből majd – ismét – megtudjuk, hogy ők csakis a városért, annak érdekében, bezzeg az ellenzék! Az csak rombol, meg kritizál, és akkor még nem is beszéltünk a szélsőjobbról!

Bár a honi pontvadászatok már befejeződtek, a futballbarátok csak rövid ideig maradtak labdarúgás nélkül. Szombaton kezdetét vette az Ausztria és Svájc által közösen rendezett Európa-bajnokság, hogy június 29-én a legjobbnak bizonyuló csapat megszerezze az Henry Delaunay trófeát. Ilyenkor a férfiak többsége kicsit megőrül, s a meccseket nézi: otthon vagy szórakozóhelyen, egyedül vagy barátokkal, tévén vagy interneten. Utóbbin naponta bukkannak fel új tematikus oldalak, például az egyik hazai közösségi portálnak is van egy Eb-fogadójátéka, melyhez állítólag már közel 200 ezer felhasználó csatlakozott. A futball-láz nem kíméli az erősebbik nemet. Úgy tűnik, Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere sem ellenálló a kórral szemben. Főhet a feje szegény Pálnak. Nem a kánikulától, nem is az olaszok hollandoktól elszenvedett, már-már megalázó vereségének okán, sokkal inkább egy napvilágra került 2007-es videofelvétel miatt. Mese nincs, ki kell találni valamit! Nehogy ezen bukjon az eddig is disznóságok sorát elkövető Botka-csapat! Nem tudom, hogy a szegedi városvezetés – a hasonló ideológiai-politikai elveket valló Gálvölgyi Jánoshoz hasonlóan – szereti-e a focit, de most foglalkoznia kell vele, az biztos. A történtek megértéséhez tudni kell, hogy bonyolult ingatlanügy zajlik Szegeden, amelynek sajátossága, hogy egy milliárdos befektetőcsoport hozzájutna a város egyik legnagyobb sportlétesítményéhez, amelyet részben kereskedelmi célra hasznosítana. Az ügy pikantériája: mindehhez a megyeszékhely vezetése olyan módon asszisztál, hogy a magánbefektető igényeire szabva írt ki értékesítési pályázatot a város vagyonára. De nem csak ezt bizonyítja a felvétel. Megtekintése után egyértelművé válik: a szegedi városvezetés és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági érdekcsoportok pofáján mára olyan vastag és ellenálló bőr fejlődött ki, hogy azt akár a NASA is felhasználhatná legújabb kutatásaihoz. A felvétel tanúsága szerint a Tisza-parti stadion értékesítési pályázatáról döntő, 2007. decemberi városi közgyűlés előtt hat hónappal Szentgyörgyi már biztosan tudta, hogy a Szeviép lesz a befutó. Ne feledjük: a pályázat elbírálásában is Szentgyörgyi alpolgármester rendelkezett-rendelkezik nagy befolyással, hiszen a bírálóbizottság elnöki tisztét is ő tölti be. S történik mindez – eddig legalábbis – következmények nélkül. Újabb ingatlanpanama, ellenzéki felháborodás, aztán a Botka-csapat szépen elsimítja az ügyet. A beinduló kommunikációs hengerből majd – ismét – megtudjuk, hogy ők csakis a városért, annak érdekében, bezzeg az ellenzék! Az csak rombol, meg kritizál, és akkor még nem is beszéltünk a szélsőjobbról! Aztán a szegedi polgár is szépen beletörődik sorsába, leül a tévé elé, kibontja sörét, és elmélázik azon, hogy ő minőségi futballt Szegeden az elkövetkező években csak otthon, a kanapéból nézhet. S ekkor Pál is megnyugodhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.