Utazás

Utazás: Dél-lengyelországi kirándulás

Utazás: Dél-lengyelországi kirándulás

2012. június 29., péntek
Utazás: Dél-lengyelországi kirándulás

A wieliczkai sóbánya a világ egyik legrégebbi és Lengyelország egyik legérdekesebb és legismertebb idegenforgalomi látványossága közé tartozik. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

A sóbánya évszázadokon át a térség gazdagságának forrását, és kulturális életének alapját képezte. Ma a vidék leglátogatottabb turistaközpontja. A bánya mai arculatát a 700 éves sótermelés alakította ki. A város alatt 327 m mélyen elterülő bánya kilenc emeletből áll. Wieliczkának kb. 300 km-es földalatti ösvénye és kb. 3000 helysége van. A nyilvánosság számára hozzáférhető ösvények hossza 3,5 km, és ezek 64 m-től 135 m mélységig terülnek el. A sóbányában gyönyörű földalatti tavakat, kápolnákat, eredeti berendezéseket és felszereléseket tekinthetünk meg. A barangolást követően a látogatóknak lehetősége nyílik megpihenni a 125 m mély, földalatti helységekben, ahol ajándéktárgyakat vásárolhatnak, sőt étterem és posta szolgáltatásait is igénybe vehetik. A bányában lehetőség nyílik konferenciák, koncertek bankettek, esküvők, szilveszteri bálok, és sportesemények megrendezésére. A wieliczkai sóbánya 1978-ban az UNESCO Világörökség része lett, és 1994-ben a lengyel köztársasági elnök nemzeti történelmi emlékműként ismerte el. Forrás:

invitour.sk

Dél-lengyelországi kirándulás Zakopane - Krakkó 2012. Augusztus 17-22. (6 nap / 5 éj)

1. nap, augusztus 17. (péntek):

Gyülekező 5 órától Szegeden, a Szent István téren. Indulás 5 óra 15 perckor. Útvonal: Hódmezővásárhely-Szentes-Szarvas-Gyomaendrőd-Mezőtúr-Törökszentmiklós-Szolnok. Határátkelés Tornyosnémetinél. Program: Kassa - városnézés (Dóm, Szt. Mihály kápolna, Miklós börtön, Hóhér bástya), majd a Branyiszló-hágón keresztül Lőcse (Szent László templom, Városháza, Harangtorony, Szégyenketrec). Szállás Iglón (Spisska Nová Ves) a Limba panzióban, elhelyezés 2-3 ágyas, zuhanyzós szobákban, vacsora a közeli Modra Gula étteremben. (1. éjszaka)

2. nap, augusztus 18. (szombat):

Reggeli után városnéző séta Késmárkon (Evangélikus fatemplom, Harangtorony, Szt. Kereszt-templom, Thököly-vár), ezután látogatás a Bélai-cseppkőbarlangban. Határátkelés Tatranska Javorinánál. Délután séta Zakopánéban, a Lengyel Tátra fővárosában, a sajtpiac és a fafaragásos népi művészet remekműveinek megtekintése. Szállás és vacsora Zakopanéba a Helios Hotelben. Elhelyezés 2 ágyas, zuhanyzós szobákban. (2-3. éjszaka).

3. nap, augusztus 19. (vasárnap):

Tutajozás a Dunajec folyó vadregényes szurdokvölgyében, majd hangulatos hegyi falvakon keresztül kirándulás a festői fekvésű és romantikus történetű Nedec várához, szállás, vacsora Zakopanéban.

4. nap, augusztus 20. (hétfő):

Látogatás a Wieliczka-i sóbányában (Bányamúzeum, Kinga kápolna). Délután városnézés Krakkóban: főtér, posztóház (helyi idegenvezetővel). Szállás, vacsora Krakkóban az Félix Hotelben. Elhelyezés 2 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban. (4-5. éjszaka).

5. nap, augusztus 21. (kedd):

Délelőtt a krakkói városnézés folytatása (helyi idegenvezetővel). Mária templom, piactér, Jagelló Egyetem, Wawel székesegyház, Báthory sírja. Este szabad program.

6. nap, augusztus 22. (szerda):

Reggeli után indulás hazafelé, irány a szlovák határ, átkelés Trstenánál. Rövid séta Podbielben, a népi építészet csodálatos, még ma is élő remekeinek megtekintése. Ezután látogatás Árva várában, majd határátkelés Somoskőújfalunál. Hatvan és Jászberényen keresztül érkezünk vissza Szolnokra, végül Szegedre.

Részvételi költség:

64.500.-Ft, mely tartalmazza a szállásokat, félpanziót, az autóbuszköltséget, az idegenvezetést és a csoportkísérést. Nem tartalmazza az utasbiztosítást, az idegenforgalmi adót és a belépőket.

Utazás:

légkondicionált, nyugati típusú autóbusszal.

Ellátás:

félpanzió

Szállás:

a program szerint, panzióban, hotelben.

Érdeklődni: C&T Hungary Utazási Iroda

6720 Szeged Dugonics tér 12. tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 E-mail: travel@congresstravel.hu www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.