Utazás

Utazás: mesés kisváros az olasz tengerparton

Utazás: mesés kisváros az olasz tengerparton

2012. május 18., péntek
Utazás: mesés kisváros az olasz tengerparton

Ha tökéletes nyugalomra, varázslatos tájra és türkizkék tengerre vágyna valaki, akkor Atrani igazán jó választás. Ez az eldugott kisváros Olaszország és az Amalfi-partvidék egyik gyöngyszeme, és 1997 óta az UNESCO Világörökségének is része. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

Atrani kisváros Campaniában, a népszerű turistacélpontnak számító Amalfi partjainál. Meredek sziklafalak választják el Amalfitól, egy igazán békés és különleges hangulatú hely. Kiváló célpont lehet, ha ki akarunk szakadni a nagyvárosi pörgésből. Atrani egy kis öbölben fekszik, világos színű épületei zsúfoltan helyezkednek el a hegyoldalban. A várost átszelő út érdekessége, hogy egy szép, még az 1800-as évek közepén épített, boltíves hídon kanyarog végig. Ez a híd az egyik olyan építmény, amiről könnyű felismerni Atranit. A másik a Santa Maria Maddalena templom, amely 1274-ben épült és a tengerre néz. Jellegzetes harangtornya Atrani egyik jelképének számít. Az előtte lévő kis térről felnézve, közelről is megcsodálhatjuk a Rococo stílusban épült templom hófehér homlokzatát. Az egyik legjobb időpont a templom látogatására július 22-e, ekkor rendezik meg hagyományosan a Santa Maria Maddalena fesztivált, amikor az egész város ünnepel.

Atrani központja egy romantikus tér, a Piazza Umberto, amely alig néhány lépésre van a tengertől. Persze tele van kávézókkal és vendéglőkkel - a helyiek és a turisták egyaránt szeretik itt tölteni az estéjüket. A Piazza Umbertóról nyílik Atrani másik temploma, a San Salvatore de'Bireto, amely leginkább arról híres, hogy a hagyomány szerint itt koronázták meg az Amalfi Köztársaság dózséit a 11. században. Jellegzetesek Astraniban a szűk, kanyargós utcák és átjárók is, illetve számítani kell arra, hogy sokat kell lépcsőzni. Cserébe szép kerteket és citromültetvényeket is lehet látni. Ajánlott gyalogosan felfedezni a környék minden kis zugát. Meredek lépcsős utakon lehet eljutni például Ravellóba, amely az Amalfi-part egyik kiemelt városa. Persze a legtöbben a gyönyörű tengerpartja miatt keresik fel Atranit. A központból elindulva csak át kell sétálni a boltíves híd alatt, és már ott is vagyunk a parton, amelyet finom homok borít. Kicsit odébb, egy sziklás beugró rész túloldalán találunk egy másik strandot is, ahonnan nagyon jól lehet látni a Santa Maria templomot és az egész várost. Fontos szerepet tölt be a városban és az egész környéken a halászat, ezért az éttermekben sok halas ételt lehet megkóstolni. Nagyon ajánlják a Le Palme Ristorante Pizzeria nevű helyet, ahol óriás pizza és élő zene várja a vendégeket. A tenger gyümölcseit kedvelőknek pedig az A'Pranzát érdemes kipróbálniuk.

Forrás:

Origo.hu

Olasz Adria Pihenés + kultúrtörténeti ínyencségek 7 nap / 6 éj

1. nap:

utazás Velence - Bologna érintésével Riminibe. Szállás elfoglalása. (940 km)

2. nap:

Miniatur Itália - Ravenna Kora délelőtti tengerparti fürdőzést követően egész Olaszország remek látnivalói között barangolunk a Dolomitoktól Szicíliáig. Ravenna, mint a Nyugat-Római Birodalom utolsó fővárosa, majd, mint a bizánci császárok itáliai székhelye méltán világhírű műemlékeknek a gyűjtőhelye. A kora keresztény művészetek, a világon páratlan bizánci mozaikok legszebbjeit járjuk be Basilica San Vitale és S. Apollinare Nuovo, Neoniano kápolna, Püspöki Múzeum, Galla Placidia mauzóleum. (150 km)

3. nap:

Urbino - Frassasi cseppkőbarlang Egy elbűvölően szép, hegyek közt fekvő hamisítatlan középkori várost, Urbinot keressük fel: a kanyargós utcák rózsaszín téglás összképéből kiemelkedik a Hercegi Palota hatalmas reneszánsz épülettömbje. Utunk az Appeninek hegyes-völgyes vidékén átvezet a Frassasi karszt vidékére. Itt megtekintjük a XI. sz. San Vittore románkori templomot a korabeli híddal, majd szűk kanyonban jutunk fel a barlang bejáratáig: egy igazi mesevilág tárul elénk Itália legnagyobb cseppkőbarlang-rendszerének helyi vezetéssel történő bejárásakor. (230 km)

4. nap:

Gradara - San Marino

Gradara - tengerhez közeli hegyre épült, erődített középkori város, séta a bástyákon; egzotikus tárgyak, állatok gyűjteménye. Du. San Marino romantikus hegyi hercegségébe látogatunk, amely büszkén vállalja máig tartó független államiságát. A csodálatos várostornyok, paloták között sétálgatva olcsó, vámmentes vásárlási lehetősége nyílik utasainknak. (60 km)

5. nap:

Assisi - Perugia - Gubbio Az ősrégi egyházi központban Assisi-ben tovább él Szent Ferenc kultusza. Legfőbb látnivalói a róla elnevezett bazilika világhírű freskóival, a Portiumcola kápolna, amit Szt. Ferenc épített, lentről rálátás a Rocce Maggiore középkori várra, a S. Chiare kilátóterasszal. A napi program méltó zárásaként felkeressük Umbria ősi fővárosát: Perugia-ban megtekintjük a pompás Priori palotát, a díszkutat, a katedrálist, séta az igazi olaszos óvárosban. Gubbio egy érintetlenül megmaradt hegyoldalra települt, falakkal körülzárt középkori városka. Megtekintjük a régi, felső városrészben a dómot, Hercegi Palotát és sétát teszünk a Piazzo Grande-t övező szűk és meredek utcákon. (380 km)

6. nap:

Rimini Fürdés, szabadidő Rimini széles strandjain; bejutás egyénileg Rimini értékes óvárosába, ahol híres műemlékek között járhat a turista: Augustus diadalíve, Tiberius római császár hídja, Palazzo Communale, XIII. sz-i Tempio Malatestiano.

7. nap:

Pomposa apátság Hazafelé útban megállás a VI. sz-ban alapított, rendkívül értékes Pomposa bencés apátságnál, amely különösen festett freskóiról és érdekesen osztott, karcsú harangtornyáról nevezetes. A Pó deltavidékén áthaladva számos folyóágat keresztezünk. Érkezés Bp.-re késő este. (870 km)

Elhelyezés:

6 éj 3*-os partközeli szállodában Rimini üdülőövezetében. A többségében erkélyes szobákban fürdő/WC.

Ellátás:

- 6 büfé reggeli - 6 háromfogásos vacsora a hotel éttermében

Utazás:

összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC)

Idegenvezetés:

az út során végig

Indulás:

2012. 07. 15. vagy 2012. 08. 19.

Ár:

89. 900 Ft-tól

Kötelező vacsora felár:

24. 900 Ft

Érdeklődni:

C&T Hungary Utazási Iroda 6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.