Utazás

A háztartások 35 százaléka tervez utazást a főszezonban

A háztartások 35 százaléka tervez utazást a főszezonban

2012. május 7., hétfő
A háztartások 35 százaléka tervez utazást a főszezonban

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) felmérése szerint a megkérdezett háztartások mintegy 35 százalékában terveznek utazást az idei főszezonban.

A felmérésről szóló hétfői közlemény szerint a nemzeti turisztikai marketing szervezet a magyar lakosság május-szeptemberi időszakra vonatkozó utazási terveit, és ezen belül a főutazásokra vonatkozó elképzeléseit, valamint az idei hosszú hétvégékkel kapcsolatos utazási terveket is vizsgálta. A közlemény szerint a megkérdezett háztartások mintegy 7 százaléka még nem döntött arról, hogy tesz-e a főszezonban utazást. Az utazást tervezők, és az úti célt már kiválasztók 72 százaléka tervez belföldi utazást, ezen belül csak belföldön a válaszadók 62 százaléka fog utazni. A belföldi utazások legnépszerűbb úti célja továbbra is a Balaton. A nyári belföldi utazások legnagyobb részét, 55 százalékát júliusra és augusztusra tervezik. A közlemény szerint 2011-hez képest nagyobb arányban terveznek hosszabb, 4–7 éjszakás belföldi utazásokat. A belföldi utazások átlagos hossza a tervek szerint 5,37 éjszaka lesz. Az MT Zrt. szerint a 2012-es főszezonban a belföldi utazást tervező háztartások átlagosan mintegy 102 ezer forintot szánnak belföldi utazásra. A belföldi főutazások döntő többségének célja az üdülés, pihenés lesz, amit 5-5 százalékkal a wellness, illetve a rokonlátogatás követ. A külföldi utazások legnépszerűbb úti célja Horvátország és Románia. Az idei évben előforduló 9 négynapos hosszú hétvégét a megkérdezettek közel 14 százaléka használja ki utazásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.