Utazás

Utazás: Párizsban húsvétkor

Utazás: Párizsban húsvétkor

2010. március 21., vasárnap
Utazás: Párizsban húsvétkor

Látogassa meg Párizst és Versailles-t húsvétkor, vagy válassza a visegrádi Termál Hotelt együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlataiból.

1. Hírek a nagyvilágból

StarGarden: a legendák fesztiválja

Több száz millió eladott lemez és a világ legismertebb slágerei jellemzik pályafutását azoknak a legendás zenekaroknak, melyek egyetlen hétvége alatt birtokba veszik a Sziget Szervezőiroda legújabb, nagyszabású fesztiválját. Az első nyári hétvégén, június 4-5-én a Puskás Ferenc Stadion kertjében teszi tiszteletét többek között a Deep Purple, az ismét Eric Burdonnel színpadra álló Animals, a világ első számú funky zenekaraként jegyzett Kool and the Gang, az időtlen jazz-rock zene legfontosabb együttese, a Blood Sweat and Tears és a brit blues atyjaként aposztrofált John Mayall. A hazai kínálat is pazarnak ígérkezik az idén startoló Stargardenen. Jelen lesz a magyar rocktörténet legjelentősebb és Európában legismertebb zenekara az Omega, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb rockegyüttese a Korál, valamint a kilencvenes évek kétségkívül legnépszerűbb hazai popsztárja, Ákos, aki idei egyetlen budapesti koncertjét a júniusi Stargardenen adja. A StarGarden azonban nemcsak a legendák fesztiválja, hanem egy kulináris fieszta is egyben; válogatott gasztro-hungarikumokkal, neves borászokkal, ismert pálinkászokkal.

Pecsétgyűjtés a Balatonon

Garantált nyereményt kapnak azok, akik a 2010-es fesztiválok évében legalább öt pecsétet szereznek a különböző balatoni fesztiválokon. A pecsétgyűjtő füzeteket a Tourinform irodákban és a Balatoni Fesztiválajánlóban szerezhetik meg. A forgalomélénkítés céljából kéthavonta és év végén is lesz fődíj sorsolás. (TTG hírlevél)

Holland metrók NY-ban

Zseniális reklámhadjáratot indítottak a hollandok New Yorkban, ahol egy metrószerelvényt csomagoltak holland dekorációba. Kívülről felmatricázott tulipánmező és szélmalmok, belül a csatornák és az ajtónak támasztott biciklik képe, valamint híres holland festmények láthatóak. (TTG hírlevél) Turista-csalogatás Tájföldön A politikai megmozdulások rontják Tájföld hírét, ezért 2011 márciusáig eltörlik a vízumdíjakat, ingyenes biztosítást kapnak a turisták, a légitársaságok pedig kedvezményeket, a leszállási díjból például 20 %-ot engednek el, valamint csökkennek a szállodaköltségek is, hiszen a hotelek kedvezményes áron kapják az áramot. (TTG hírlevél)

2. Utazások, akciók

PÁRIZS ÉS VERSAILLES húsvétkor

2010. április 1-6.AKCIÓS RÉSZVÉTELI DÍJ: 74.900,-Ft/fő!GYERMEK 9 ÉVES KORIG INGYENES 2 FELNŐTTEL 1 SZOBÁBAN!!!Utazás: autóbusszal Szállás: P.Classe + ** szálloda Párizs külvárosában Ellátás: reggeli 1. nap: ..utazás... tranzitszállás Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Este megérkezés a franciaországi tranzitszállásra. 2. nap: Párizs Reggeli után továbbutazás Párizs felé, ahová délután érkezünk. Autóbuszos városnézés keretében ismerkedni kezdünk a Szajna déli oldalával: déli rakpart, a bouquiniste-ek sora, Sorbonne, híres kávézók. Az Invalídusok Dómjában megtekintjük I. Napóleon sírját. Diadalív, Champs-Elysées, Concorde tér, Tulériák kertje. Aznapi utazásunkat és első élményeinket egy kellemes vacsora (fakultatív) keretében pihenhetjük ki, majd a szállásunkra megyünk. 3. nap: Párizs ...Esmeralda, forradalmak, Monet és társai, marsbeli táj Reggeli után indulás a szállásról. Egész napos városnézés autóbusszal és gyalog: Bastille tér, Nagy körút, Köztársaság tere, Mocsár negyed. Gyalogos séta keretében tekintjük meg a Cité szigetet: a Notre-Dame, a Szent kápolna és egyéb csodás emlékek sora vár minket. Délután egészen más vizekre evezünk: megtekintjük az Orsay Múzeumot, az impresszionizmus legteljesebb gyűjteményét, valamint fakultatív program keretében a földkerekség leghatalmasabb kiállítását, a Louvre Múzeum felbecsülhetetlen gyűjteményeit (25EUR). Esti programunk keretében a Montmartre-on sétálunk, a Moulin Rouge, Festők tere, Sacré-Coeur bazilika érintésével. Visszatérünk szálláshelyünkre. 4. nap: Párizs - Versailles... csatazaj, romantika, káprázat Délelőtt a XVII. század pompás örökségét, a versailles-i kastélyt tekintjük meg fakultatív programként (45EUR), majd sétát teszünk a Kis- és Nagy Trianon palotákhoz és Marie-Antoinette falujához. Délután a felhőkarcolók világával ismerkedünk a Défense negyedben, majd a Rodin múzeumba látogatunk. Este fakultatív hajókirándulás keretében gyönyörködhetünk a fényárban úszó városban (11EUR). A nap utolsó programjaként az Eiffel toronyból élvezhetjük Párizs káprázatos panorámáját. 5. nap: Párizs- (Eurodisney)... Párizs, amilyennek Ön szeretné Reggeli után a Pompidou Központ és a Les Halles forgatagos negyedébe látogatunk: középkori templom, üvegpalota acél keretben, "Párizs gyomra" és emberek színes kavalkádja fogad minket a Föld majd minden részéről, délután szabadprogram; vagy az Eurodisney varázslatos mesevilágába látogathatnak el. Az esti órákban Párizst elhagyva megtekintjük Reims városát, a híres koronázó katedrálissal, majd utazás a tranzitszállásra. 6. nap: Hazautazás - ismét otthon Hazautazás, rendszeres pihenőkkel. Budapestre az esti órákban érkezünk. Foglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

Avignon - Provence Előfoglalási kedvezmény -10%

Olajfák, fűszerek, levendulamezők
2010. jún.2 – 6., szept. 8 – 12. 5 nap / 4 éjszakaRészvételi díj Ft/fő
Háromcsillagos szállodábanR169 000,-
R: reggeli A részvételi díjak a következő szolgáltatások árát tartalmazzák: repülőjegy menetrend szerinti járaton, repülőtér-szálloda közötti retúr transzfer autóbusszal, 4 éjszakai szállás reggelivel háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban, magyar idegenvezető, BBP biztosítás és útlemondási biztosítás. A részvételi díjon felül fizetendő: Repülőtéri illeték: 45 000,- Ft/fő Fakultatív kirándulások (min.20 fő) árai: Félnapos kirándulás Arles-ba: 16.000 Ft/fő Egész napos kirándulás Nimes-be: 14.000 Ft/fő Egész napos kirándulás Marseilles-be: 26.000 Ft/fő Minimum létszám a program indításához: 30 fő.

„Vasárnapi hosszabbítás fél áron”

2+1 éjszakás hétvégi csomagajánlat A Termál Hotel Visegrádban

Minimum 2 éjszakás tartózkodás esetén (péntek-szombat) a vasárnapi éjszakát 50% kedvezménnyel biztosítjuk. Kétágyas park oldali szobában 42900 Ft Gyerekeknek 6 éves korig ingyenes! Csomag tartalma:
  • Szállás félpanziós ellátással, valamint a szálloda fürdő- és wellness központjának használata:
- fűtött külső és belső élményfürdő - gyermek- és termálmedencék (32 és 38°C) - fűtött szabadtéri úszómedence (20 m) - nyári strandmedence napozó terasszal - tepidárium és szaunapark (finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, aromakabin, élményzuhanyok, jégkút) - részvétel a csoportos sportprogramokon (reggeli torna, fitt ball, aqua-jogging)
  • gyermek játszóház
  • fitneszterem, fürdőköntös használat
  • vezeték nélküli internet használat (wifi)
Az árak előzetes időpont egyeztetés és szabad kapacitás függvényében vehetők igénybe! Foglalható: 2010. március 1. és 2011. március 31. között (kivéve kiemelt időszakok, ünnepek) A tájékoztatás nem teljes körű, a további időpontokról érdeklődjön irodánkban. Foglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Nincs többé ingyen étkezés az amerikai légi járatokonVégérvényesen lezárult az Egyesült Államokban a térítésmentes fedélzeti menük korszaka, miután az utolsó nagy cég, a Continental Airlines is megszüntette a gyakorlatot. Az ötödik legnagyobb amerikai légitársaság ugyanis bejelentette: belföldi járatain ősztől ugyanúgy pénzbe kerül az étkezés, mint az összes versenytárs repülőgépein. A Continental az utóbbi években azért tartott ki az ingyen étkezés mellett, hogy erősítse az utasok céghűségét. Jim Compton marketingigazgató azt mondta, a gyakorlat jó szolgálatot tett a vállalatnak, de megváltoztak a piaci követelmények, amelyekhez igazodni kell. A first és business osztályon utazók természetesen továbbra is kapnak ingyen ételeket, amelyeket a legtöbb nemzetközi járaton és a hat óránál hosszabb ideig tartó repülések során is felszolgálnak. A légitársaságok eltérő véleményt vallanak a különböző szolgáltatások fizetőssé tételéről. A United Airlines például azt közölte, hogy 2009-ben 700 millió dolláros plusz bevétele származott ebből. A Southwest Airlines viszont azt állítja, egy százalékkal növelni tudta forgalmát, amiért továbbra sem számított fel pótdíjat a poggyászok után LUFTHANSA: Utazzon a nagyvilágba!
Kairó87 900 HUF*
Casablanca95 900 HUF*
Dubai126 900 HUF*
New York132 900 HUF*
Boston133 900 HUF*
Philadelphia134 900 HUF*
Chicago139 900 HUF*
Mumbai/Bombay140 900 HUF*
Peking145 900 HUF*
Dallas148 900 HUF*
Hong Kong150 900 HUF*
Nanjing150 900 HUF*
Washington150 900 HUF*
Atlanta155 900 HUF*
Los Angeles155 900 HUF*
San Francisco159 900 HUF*
Seattle159 900 HUF*
Toronto160 900 HUF*
Abu Dhabi167 900 HUF*
Detroit167 900 HUF*
Kuwait173 900 HUF*
Johannesburg179 900 HUF*
Calgary182 900 HUF*
Lagos205 900 HUF*
Accra243 900 HUF*
Retúr árak, adókkal és illetékkel. Vásárlási időszak: 2010. március 30-ig. Utazási időszak: 2010. március 24 és 2010. december 01 között.

LOT MAJÁLIS

BUDAPEST- LENGYELORSZÁG – BUDAPEST 29.100 Ft – tól (Varsó, Krakkó, Poznań, Rzeszów, Szczecin és Wrocław) Az ár tartalmazza a repülőtéri illetékeket. Foglalási időszak: 2010. március 23-ig. Utazási időszak: 2010. április 22 és május 9 között. Fenti repülőjegy árak nem tartalmazzák a repülőjegy kiállítási díjat, melynek összege 5000 Ft / főFoglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

Színház, koncert, rendezvény

Esőember - Az MGM Oscar-díjas filmje alapján. Budapest, Belvárosi Színház2010. június 25,26,27,29,30, július 1-2-3Jegyárak: 2.500.-, 3.300.-, 3.900.-, 4.900.-,5.400.- Szereplők: Kulka János, Nagy Ervin, Garas Dezső, Kézdy György, Cseh Judit, Urbanovits Krisztina, Simitz Sándor. Rendező: Anger Zsolt Történet: Charlie Babbitt, a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri - kiderül, hogy van egy bátyja, aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál rá Raymondra, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét. Tavaszi színházi esték Budapesten 2010.03.01- 04.27. 2010. április 04., vasárnap Svejk Budapesti Kamaraszínház 2500 Ft2010. április 11. vasárnap János Vitéz Nemzeti Színház 1800 Ft, 2 100 Ft, 2 400 Ft, 3000 Ft 2010. április 12. hétfő Othello Vígszínház 3100 Ft 2010. április 18. vasárnap Füst a szememben – Cseh Tamás Koncert 2000 Ft Vasárnapi és hétfői estéken, színházlátogatás után, szálljon meg a Hotel Metróban.Budapest belvárosában található, a tavaly ismét megnyitott Hotel Metro***! A felújított szálloda a Nyugati Pályaudvar és a Westend City Center közvetlen szomszédságában, egy csendes mellékutcábantalálható. 16 nemdohányzó szobával, köztük egy Superior Szobával éskét Apartmannal kellemes környezetet biztosít mind a turisták, mind az üzleti utazók számára. A szobákban televízió, minibár, ingyenes WIFI Internet hozzáférés és nagyméretű fürdőszoba biztosítja a vendégek kényelmét.A kedvezményes ár 2 főre: 9.700,- Ft/ szoba/ 1 éj.A szobaárak tartalmazzák a büféreggelit és az adókat.Az értékesített színház- és koncertjegyekre, múzeumi belépőkre, kulturális bérletekre, sportesemények és rendezvények tikettjeire irodánkban 250 -

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.