Utazás

Utazás: Tavaszköszöntő akciós ajánlatok

Utazás: Tavaszköszöntő akciós ajánlatok

2009. március 20., péntek
Utazás: Tavaszköszöntő akciós ajánlatok

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között felfedezheti a vörös piramist, ellátogathat Bükkfürdőre vagy Egerbe, válogathat a tavaszköszöntő akciós utak közül.

1. Hírek a nagyvilágból

Borszerda - a jóra szomjazóknak

A borszakmának megtetszett a torkos csütörtök sikere, így lesz borszerda is, április 29-én. A Magyar Bormarketing Kht. szervezésében ezen a napon az akcióhoz csatlakozó vendéglátóhelyek a borlapjukon szereplő magyar borokat 50 százalékos kedvezménnyel kínálják. A Borszerda 2009 a Nemzeti Bormarketing Program keretében valósul meg, célja a minőségi magyar borok kulturált fogyasztásának népszerűsítése - mondta el Szabó Borbála, a Magyar Bormarketing Kht. belföldi programmenedzsere. Az akcióhoz azok az éttermek és vendéglátóhelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják azt is, hogy minden megrendelt főétel mellé egy pohár bort grátisz is kínálnak a ház borából. Az akció egész nap érvényben lesz. Ha a csatlakozó vendéglátóhelyen nincs "ház bora", úgy egy vörös és egy fehér tételt az akció napjára annak neveznek ki. Az esemény szervezésében a Bormarketing Kht. kommunikációs partnere a Magyar Turizmus Zrt., együttműködő partner a METRO nagykereskedelmi áruház. Az akcióhoz borkereskedők, pótsofőr- és taxitársaságok is csatlakoznak. Indul a hétpecsétes vártúra a Balatonnál

Csesznek, Csobánc, Nagyvázsony, Somló, Sümeg, Szigliget, és Várpalota saját pecsétet is készíttetett egy három évig tartó játékhoz. A turistáknak csupán annyi a dolga, hogy mind a hét várat felkeressék és összegyűjtsék a stempliket a hétpecsétes kiskönyvükbe. Nyerni is lehet, de a túrázás és a várak megismerése a lényeg. A külföldi turisták körében népszerű túrakönyvecskék olyanok, mint az emlékkönyvek, de egyesek szerint inkább egy játékútlevélre hasonlítanak. Sok bennük a pecsét. Amikor a turisták teljesítenek egy túraútvonalat, a célként megjelölt kilátónál, alpesi fogadónál matricát ragasztanak, vagy pecsétet nyomnak bele nekik. Ezt a szokást ismertetnék meg a hazai turistákkal a Veszprém megyei "várkapitányok", akik idén március elsejével elindították a hétpecsétes vártúrát. A program remekül illeszkedik az idei évre meghirdetett "2009, a kulturális turizmus éve" kampányhoz. A játék lényege, hogy az erre a célra árusított Hétpecsétes VÁRTÚRÁK 1. Pecsétgyűjtős Kalauzba három éven belül össze kell gyűjteni a megadott 7 Veszprém-megyei vár saját pecsétjét. Az iroda az igazolólap ellenőrzése után a játék teljesítője számára egy vártúrás kitűzőt, valamint a soron következő Cseszneki várjátékok egész napos programjára szóló 1 db ajándék belépőjegyet küld. A játékos ezzel automatikusan nyilvántartásba veszik, mint az év végi nyereménysorsolás egyik potenciális nyertesét.

Egyiptom megnyitja a látogatók előtt a "tört" piramist

Első ízben nyitják meg a látogatók előtt a 4500 éves "tört" piramis belső kamráit - jelentette be hétfőn Záhi Havvász, az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács vezetője. Egyiptom "főrégészének" közleménye szerint a Sznofru fáraó által építtetett piramis egy-két hónapon belül lesz látogatható. Erre a Kairótól délre fekvő területek fejlesztését célzó projekt keretében kerül sor: az egyéves program, amelyet az egyiptomi kormány az ENSZ-szel közösen valósít meg, a térség régészeti emlékeinek megóvását, valamint a környező falvak fejlesztését tűzi célul. A 100 méter magas piramis a sivatagban, Kairótól 80 kilométerre délre, Dahsúrban található néhány más piramis társaságában. Sznofru, a IV. dinasztia első fáraója, a "tört" és a "vörös" piramis építtetője Kr. e. 2613 és 2589 között uralkodott. Huni fáraó fia, s Kheopsz (Kufu) apja volt.

2. Utazások, akciók

(NEM) CSAK CSEKK - Mi számolunk Ön helyett!
A Hunguest Hotels új termékcsomagokat vezetett be szállodáiban. Ezek egyike a (NEM) CSAK CSEKK - Mi számolunk Ön helyett! akció.

Ebben az évben - mint béren kívüli juttatás- azadómentesen kapható üdülési csekk értéke 71 000 forint. Mivel sokan rendelkeznek éppen ekkora összegű üdülési csekkel, a bonyolult számolgatás helyett ezeket, a csomagokat ajánljuk,mertmindegyik éppen 71 000 forintba kerül - kategóriánként, szezononként más és más a tartalommal. A Vendégneknem számolgatnia, csakválasztania kell!

BÜKKFÜRDŐ

Hunguest Hotel Répce***

2009.03.01-04.30.2009.05.01-11.01.

4 éjszaka/szoba

3 éjszaka/szoba

Tartalom

: szállás félpanziós ellátással, wellness sziget használat, fürdőköntös használat, személyenként 2, illetve személyenként 1 db belépő a Büki Gyógy- és strandfürdőbe.

Hunguest Hotel Répce Gold****

2009.03.01-04.30.

2009.05.01-11.01.

3 éjszaka/szoba

2 éjszaka/szoba

Tartalom

: szállás félpanziós ellátással, wellness sziget használat, fürdőköntös használat, személyenként 1 db belépő a Büki Gyógy- és strandfürdőbe, gyümölcstál bekészítés.

EGER - HUNGUEST Hotel Flóra***

2009.04.13-07.01

2009.07.02-08.23.

2009.08.24-10.24.

2009.10.25-12.22.

3 éjszaka/szoba2 éjszaka/szoba3 éjszaka/szoba4 éjszaka/szoba

Tartalom: szállás, svédasztalos reggeli és vacsora, gyógymedence, infrakabin és szauna használata az épületen belül, strandbelépő. 2009.07.02 és 08.23. között vendégenként egy alkalommal lávaköves masszázs.

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

HÚSVÉT A Thermal Hotel Gara*** Gyógy- és Wellness szállodában!

Időpont: 2009. április. 10-13.

32 700 Ft/ fő/ 3éj + IFA (300 Ft/ fő/ éj) kétágyas szobában

Az ár tartalmazza:

Szállást, svédasztalos reggelit, félpanziós ellátást, április 12.-én a félpanzió keretén belül egy zenés ünnepi vacsorát, Kleopátra fürdő, valamint

szállodánk térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásai: gyógy-, úszómedence, szauna, pezsgőfürdő, biliárd- és fitneszterem, tenisz- és röplabdapálya.

Kedvezményes áraink:

Háromágyas szobában:

32 700 Ft/ fő/3éj + IFA (300 Ft/ fő/ éj)

Négyágyas szobában:

32 700 Ft/ fő/3éj + IFA (300 Ft/ fő/ éj)

Apartman felár

: 3 000 Ft/éj

Gyermekkedvezmény:

3 év alatt:

szállás és ellátás ingyenes

3 - 14 évig:

50% kedvezmény

Foglalás, bővebb információk:

travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Egymillió csomagot veszítettek el a légitársaságok

A világ légitársaságai összesen 42 millió csomagot szállítottak rossz helyre 2007-ben, s ebből több mint egymilliót helyrehozhatatlanul elveszítettek. Ez a legrosszabb statisztikai évek óta - írja a BBC News. Az Air Transport Users Council (AUC) nevű érdekvédelmi csoport adatai szerint néhány légitársaság ugyan megpróbált javítani a csomagkezelési gyakorlatán, de sok utas nem kapott megfelelő ellentételezést az elveszett csomagok után, más esetekben az elveszett értéktárgyak valós értékét meg sem közelítő összegeket voltak hajlandók jegyzőkönyvbe venni. Az AUC szerint előfordult, hogy az utasok csak hosszas utánajárás után kaptak a veszteségnek megfelelő kártérítést, s ekkor sem kaptak a kiadásaikkal arányban lévő kártérítést. Az adatok szerint 2007-ben 42 millió csomagot kezeltek rosszul a légicégek, egy évvel korábban ez a szám 34 millió, 2005-ben pedig 30 millió volt. Az elvesztett, vagy késve megérkező csomagok száma - a légiutasok számának növekedésével - 2019-re elérheti a 70 milliót - írja a BBC News. Tavaszköszöntő akciós árak

Kezdje a tavaszi feltöltődést a legszebb olasz és európai városokban hihetetlen árakon az Alitali-val! Utazás: 2009. március 29. és szeptember 20. között Értékesítés: 2009. március 18-tól április 5-ig Minden olasz desztináció 34.800,- Ft Párizs, Barcelona, Istanbul, Madrid, Nizza 43.700,- Ft Kairó, Tunisz 49.700,- Ft Fenti árak bruttó árak, tartalmaznak minden felmerülő repülőtéri illetéket és adót, valamint a repülőjegy kiállítási díjat Foglalás, bővebb információk:repulojegy@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

Jótékonysági koncert
Az Élet Menete Alapítvány javára Az öt kiváló művész és zenésztársaik fergeteges koncertre készülnek a Szegedi zsinagógában május 24-én! Mahó Andi és a legkülönbözőbb zenei kalandozások! Cipő és a klezmer zene! Fegya és a fantasztikus Republic slágerek! Somló és Bródy! Nem fog csalódni! Előadóhely Szegedi Zsinagóga Időpont: 2009. május 24. 18.00 Jegyárak: 1.000,-Ft 3.000,-Ft 4.600,- Ft Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek. C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.