Szórakozás

Makói Hagymafesztivál

Makói Hagymafesztivál

2023. szeptember 6., szerda
Makói Hagymafesztivál

Az évek előrehaladtával egyre bővül a fesztivál szakmai és szórakoztató programja. Ma már ismert előadók koncertjei, gasztronómiai különlegességek és egyéb programok várják az érdeklődőket.

Minden év szeptemberének második hétvégéjén kezdődik a város legnagyobb kulturális szabadtéri rendezvénye. Az immár háromnaposra bővült fesztivál pazar programkínálattal vár mindenkit Makó főterén.

A hagyományokhoz híven ilyenkor kiállítók érkeznek és mutatják be termékeiket és kézműves áruikat, ezzel igazi színes forgatagot alkotva. Ezen kívül családi programok, játszóház, gyermekkoncertek, gasztronómiai különlegességek, szakmai programok és rengeteg látnivaló teszi teljessé az eseményt.

Pénteken ünnepélyes zászlófelvonással és lovas felvonulással indul a fesztivál, majd Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere tart nyitóbeszédet.

Szombaton a koncertek mellett főzőverseny zajlik a Hagymaház előtti téren. Délelőtt és kora délután a Csanád és Térsége Gazdakör mezőgazdasági gépbemutatót tart a Hagymaház mögötti téren, párhuzamosan a Makovecz téren Maros-parti Randevú - Nemzetközi Veterán Jármű Találkozó, idén már XV. alkalommal.

A Makói Hagymafesztivál értékes hagyományokra épülő rendezvény, mely több mint 30 éves múltra tekint vissza. Eredetileg a hagyma ünneplésére jött létre az ingyenesen látogatható zenés táncos szabadtéri rendezvény mely mára egy fiatalos lendületes színes programsorozat.

részletezte Barna Gábor, a makói polgármesteri hivatal projekt és városmarketing iroda irodavezetője, a Hagymafesztivál főszervezője.

A fesztivál miatt útlezárásokra lehet számítani a következő helyeken és időpontokban:

  • 2023. szeptember 6-án ( szerdán) 8.00 órától 2023.szeptember 11-én ( hétfőn) 14.00 óráig teljes útzár lesz a Széchenyi tér-Főtér két körforgalom közötti útszakaszán.
  • A fesztivál nyitó programja a Lovas felvonulás, melyre 2023. szeptember 8-án (pénteken) 16.30 órakor kerül sor. A lovas felvonulás útvonala az alábbi: Széchenyi tér 22. (Városháza elől indul) - Hunyadi utca- Kálvin utca- Szegedi utca- Főtér Rendőrségi biztosítással.
  • 2023.szeptember 8-án (péntek) 12.00 órától 2023. szeptember 10.(vasárnap) 23.00 óráig a Deák Ferenc utca, könyvtárral szembeni útszakasz egyirányúsításra kerül, valamint a könyvtárral szembeni parkolókban megállni tilos.
  • A Csanád vezért téri útszakasz pedig zsákutca lesz a megadott időre.

A kiválasztott helyszín azért is különleges és közkedvelt a kilátogatók számára mert ekkor lezárásra került a 43-as főút egy szakasza a teljes forgalom elől. Erre azért van szükség, mert az árusok nagy része itt kap helyet.

tette hozzá Barna Gábor.

A rendezvénnyel fő célunk a város nevét tudjuk öregbíteni

emelte ki a főszervező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.