Szórakozás

Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán

Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán

2023. augusztus 10., csütörtök
Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán

A kilencedik alkalommal megtartott rendezvény a motoros életformába nyújt bepillantást minden korosztálynak, a gyermekeknek, nagycsaládosoknak, fogyatékossággal élőknek és időseknek egyaránt - mondta el Ónodi Árpád. Sokuk számára oldalkocsi nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy osztozzanak egy kis motoros élményben - tette hozzá.

Törökországból és Hollandiából rendszeresen visszatérő vendégei is vannak a fesztiválnak, idén Finnországtól Izraelig a világ számos pontjáról érkeznek oldalkocsisok.

A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület szervezésében zajló rendezvény keretében a helyi Parkerdő mellett kialakított motokrosszpálya látványos bemutatók, továbbá az egyetlen magyar oldtimer oldalkocsis kaszkadőrcsapat, az Izs-Team showjának helyszíne lesz.

A látványos bemutatón cseh, osztrák és magyar oldalkocsis motokrosszcsapatok mérik össze tudásukat és bátorságukat.

Felvonulás, oldalkocsis szépségverseny és kiállítás, valamint egy "flúgos futam" is a rendezvény programjában. A "flúgos futam" keretein belül amatőr versenyzők állnak a rajthoz.

A gyermekeknek pedig egyebek mellett motoroztatással és kézműves foglalkozásokkal készülnek.

A környék turisztikai és természeti látványosságaihoz csoportos oldalkocsis túrát hirdetnek. Az elmúlt évben Szankon jártak, idén pedig a Bugac határában lévő Pétermonostora-ásatás látnivalóit és a modern látogatóközpontot ismerhetik meg az érdeklődők idegenvezetéssel.

Koncertek zárják az estéket, a megszokott módon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.