Szórakozás

Gokart tábor Szegeden

Gokart tábor Szegeden

2023. augusztus 4., péntek
Gokart tábor Szegeden

Összesen 12 gyerek, 23 gokart, 1,3 hektáros terület, 400-650 méteres pályahossz és végtelen mennyiségű jókedv – foglalta össze számokban a Gokart Park Szeged Vezetéstechnikai Sportcentrum gokart táborának hatodik turnusát Vadász János vezető instruktor.

A tábor hatodik felvonása pénteken zárul, a gyerekek a versenyzés mellett minden nap komoly elméleti tudással gyarapodtak a tábor instruktora, Vadász János jóvoltából. Beszélt nekik a versenyelméletről, a pályaismeretről, a zászlók szimbolikájáról, a műszaki ismeretekről, de még a közlekedés-biztonság is terítéken volt.

A gyerekek zászlókkal utasítják a gokartokban haladó társaikat a feladatokra, például, hogy mikor tilos az előzés, mikor van akadály a pályán. Az elméleti foglalkozásokon pedig végigvettük már a kis gokartoktól kezdve egészen a Forma–1-es autókig a lóerő/súly arányokat, hiszen ez az egész játék erről szól

részletezte Vadász János.

Átélhetik a gyerekek, milyen is a Forma-1 világa, hiszen a gokart az ifjak számára minidig az első lépcsőfok a száguldó cirkusz világáig. Vegyes a tábor korosztálya, a legkisebb 8, a legidősebb táborozó 14 éves. A járművek 8 méter/secundum, azaz 34-35 kilométer/óra sebességgel képesek hasítani.

Szeretnének egy újat lépni, egy új programot indítani az ősz folyamán a centrumban, amely megadná a lehetőséget azoknak a fiataloknak, akik versenyszerűen szeretnék űzni ezt a sportot.

A Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség, a HUMDA és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség együttműködésében indul egy tehetségkutató program egy egységes edzésrend alapján az ország tíz gokart pályáján, köztük a szegedi Gokart Parkban. Az ebben résztvevő tehetséges gyerekek a szakmai szervezetek figyelme mellett vehetnek majd részt egy országos derbin

mondta el a tábor instruktora.

A Gokart park Szeged küldetésének látja a szórakozni vágyó nagyközönség kiszolgálását, a profi pilóták utánpótlás nevelését, valamint a szerepük fontosságát a társadalmi felelősségvállalásban.

Lehetőséget biztosítanak ingyenesen az óvodás és kisiskolás csoportoknak, hogy elsajátítsák a biztonságos közlekedés alapjait lábbal hajtós gokartokkal.

A felnőttek pedig boruló szimulátorban, szintén szakavatott instruktor segítségével tanulhatják meg, hogyan növelhetik túlélési esélyeiket egy autós borulás során. Sőt a tervek szerint hamarosan ütköző szimulátorral bővül a centrum kínálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.