Szórakozás

Szezon előtti csendben a Rakpart

Szezon előtti csendben a Rakpart

2023. június 5., hétfő
Szezon előtti csendben a Rakpart

Hamarosan a nyári éjszakák főszínterévé válik a Huszár Mátyás rakpart, de mielőtt ez megtörténne, megnéztük, hogy néz ki most. Volt már rosszabb, de lehetne jobb is.

Nem mondanánk, hogy nem volt ,,változékony" a hangulat a Huszár Mátyás rakparton: március elején a Tisza tetőzése miatt még le kellett zárni, míg mostanra szabályosan apad a környéken a folyó. Ugyan a Deja Vu Fesztivál már megnyitotta a nyári szezont a Partfürdőn, hagyományosan június elején - konkrétan ezen a hétvégén - nyit a Tisza Dokk, egy héttel később pedig a Rakpart túloldalán a Lapos Szabadstrand.

Ennek ellenére a rakpart máris megtelt élettel: a környéken italozó fiatalokat, horgászokat látunk - nem csak parton, hanem csónakban is. A látványt itt-ott néhány jókora szeméttel megtelt zsák töri meg. Egyelőre tehát úgy tűnik, jól karban van tartva a környék, nincs szétszemetelve.

A túloldalon látni, hogy néhányan már kedvet kaptak, hogy a Laposon napozzanak, és a vadkacsák is visszatértek a part közelébe. Néhány napon belül pedig remélhetőleg a kérészek is előbújnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.