Szórakozás

Veszprémben és Szatmárnémetiben lép fel a CityRocks

Veszprémben és Szatmárnémetiben lép fel a CityRocks

2023. május 13., szombat
Veszprémben és Szatmárnémetiben lép fel a CityRocks

A több száz rockzenész először Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben lép fel június 18-án, ezt követi az erdélyi előadás Szatmárnémetiben, július 29-én - írja közleményében a Szegedről indult CityRocks.

Az óriászenekarnak bárki tagja lehet, ha legalább alap énekes vagy hangszeres tudással rendelkezik, de várják a régiós amatőr és profi zenészek jelentkezését is, ezzel is támogatva a produkciót Veszprémbe invitáló VEB2023 Európa Kulturális Fővárosának zenei misszióját, miszerint “A zene itt nem csak nekünk, hanem velünk történik”.

"A CityRocks mindig több, mint egy buli. Sok száz zenész érkezik a kisgyerektől az idős emberekig, a gyári munkástól a topmenedzserig. Az is teljesen mellékes, hogy valakinek pár tízezer forintos vagy éppen milliós felszerelése van. A lényeget úgyis mindenki magában hordozza: mindegy, hogy ki honnan jön, ahogyan az is, hogy ki hová megy majd tovább. De itt egy frenetikus élményközegben tudjuk megtapasztalni azt, hogy voltaképpen milyen könnyen tudunk egymáshoz kapcsolódni. Ez az élő zene csodája." - mondta Gajda Ferenc főszervező, aki szerint ráadásul mindkét helyszín szimbolikus. Veszprém azért, mert Európa Kulturális Fővárosa, Szatmárnémeti pedig azért, mert egy olyan határ túloldalán fekszik, amelyhez történelmileg nagyon különböző módon viszonyulnak a szomszédos népek.

,,Ennek a feszültségnek a feloldása nem dolgunk, de ha a rendezvényünkön önfeledten zenélnek majd együttmagyarok és románok, sőt, ukránok is, az talán felemelő példát ad mindenkinek a továbbiakra nézve is. A valódi határok ugyanis az emberekben vannak. Ezeket pedig az együttzenélés mindig meg tudja nyitni." - véli a főszervező.

A rendezvényekre énekesek, gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és billentyűs hangszeresek is jelentkezhetnek fellépőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.