Szórakozás

Két szegedi is bejutott a legjobb cukormentes torták közé

Két szegedi is bejutott a legjobb cukormentes torták közé

2023. április 21., péntek
Két szegedi is bejutott a legjobb cukormentes torták közé

Ismét van szegedi jelölt Magyarország Cukormentes Tortájára: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országos versenyének döntőjébe idén is két szegedi tortát választottak be.

6 torta jutott be a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe, ebből 4 Csongrád-Csanád vármegyei cukrászda találmánya: A Reök cukrászda tortája a Tökmag málna, a a Virág Cukrászda pedig a Csoko-Love fantázianevet kapta. A legjobbak közé jutott a makói Papp Cukrászda, valamint a hódmezővásárhelyi Marcipán Cukrászda beadványa is.

A nyertest, csakúgy, mint a Magyarország Tortája győztesét, júniusban választja ki a zsűri. A két tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd - írja az alapítvány honlapján. Hozzáteszik, a cukrászok jól bántak a hagyományos ízekkel, melyek közül idén az almát, többféle bogyós gyümölcsöt, a mandulát, a törökmogyorót és a túrót alkalmazták leginkább, de akadt, aki a bodza vagy éppen a levendula felhasználásában látta a győzelmi esélyt.

A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri. A bírálatnál minden esetben az íz, a küllem, valamint a szénhidrát- és kalóriaérték a legfontosabb szempont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.