Szórakozás

Újabb mese verte ki a biztosítékot - az Antikrisztusról szól

Újabb mese verte ki a biztosítékot - az Antikrisztusról szól

2022. szeptember 17., szombat
Újabb mese verte ki a biztosítékot - az Antikrisztusról szól

A Little Demon című új mesesorozat a vártnál is merészebb húzásnak bizonyult a Disney-től. Egy keresztény konzervatív szülői csoport petíciót is indított ellene.

A One Million Moms elnevezésű keresztény konzervatív szülőkből álló csoport petícióban követeli a Disney-től, hogy annak FXX nevű tévécsatornájáról kerüljön le a Little Demon című mesesorozat, mondván, az ,,veszélyes".

A szervezet mellé beállt Mike Johnson amerikai képviselő, aki színtiszta gonoszságként jellemezte a produkciót, de lelkészek és jó pár mezei néző is kibukott a látottakon. A szülői csoport szerint ugyanis a mese pozitív hangnemben tünteti fel a boszorkányságot.

Az Index sorozatkritikája szerint a Little Demon valóban nem gyerekeknek való, viszont ahogy írják, ez nem ördögtől való, hiszen a South Park, a Rick és Morty vagy éppen a Happy Tree Friends is a felnőtteket célozza meg.

Ugyanakkor a Disney eddigi alkotásaihoz képest szokatlanul merész jelenetek kerültek a Little Demon-ba: a főszereplő, Chrissy menstruációját alapból nagyon grafikusan ábrázolják az alkotók, aztán jön a béltrancsírozós gyilkolászás, néhány jelenettel később meg azon kapjuk magunkat, hogy a főszereplő anyja kitakarás nélkül meztelenre vetkőzik.

Ugyanakkor az Antikrisztust a sorozatban sokszor korántsem a pusztítás motiválja, képességeit sokszor jóra próbálja használni. Az Index kritikája szerint a sorozat vicces, szórakoztató és szerethető.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.