Szórakozás

Körbejártuk a szezonnyitó Lapost

Körbejártuk a szezonnyitó Lapost

2022. június 18., szombat
Körbejártuk a szezonnyitó Lapost

Második szezonját kezdi meg a felújított Lapos Szabadstrand, ami egy egész napos programsorozattal kezdi meg az idei szezonját. Sok dolog tavalyhoz képest nem változott, ami viszont igen, az inkább kívülálló tényezők miatt.

Tavaly nyitott meg felújítása óta először a Lapos, ezzel Szeged belvárosa néhány évtized után visszakapta az egyik szabadtéri strandját. Valószínűleg a többi korábbi stranddal nem ez lesz a helyzet, ettől függetlenül a városvezetésen túl a helyi ellenzék is örömmel fogadta a Lapos visszaállítását - ami ritkaság.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt egy szolid megnyitót tartott Mihálik Edvin önkormányzati képviselő és a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Non-profit Kft. akkori ügyvezetője, Jávorszky Iván. Noha szerintünk hagyott kívánnivalót maga után a strand, akiket akkor megkérdeztünk, azok javarészt elégedettek voltak vele.

Most azonban órási bulit kerekített a megnyitónak a városvezetés: reggel fél 10 óta dübörög a műsor, melyet fél 7-től Opitz Barbi és Pumped Gabó koronáznak meg - ezen mi is ott leszünk.

Ennek megfelelően egy kisebb színpad és küzdőtér is helyet kapott a parton:

Ami viszonylag újdonságnak számít, hogy első látásra mintha jobban kihasználná a helyiség a rendelkezésére álló teret, de erről nem vagyunk meggyőződve. Szintén újdonság, hogy ugrálóvárakat is elhelyeztek a strand túlsó végén - kérdés, hogy ezek csak a megnyitó miatt kerültek-e oda, vagy az egész szezon alatt ott lesznek.

A büfében nem kevésbé borsosak az árak, mint másutt - de alapvetően nem neveznénk drágábbnak sem. Ottlétünkkor a konyha azonban még nem üzemelt, ahogy bankkártyával sem volt lehetőségünk fizetni - ezek a hibák azonban az ott dolgozók szerint rövidesen elhárulnak.

Látogatók - egyelőre - nincsenek sokan, de erről reálisabb képet vélhetően kora este felé, Opitz Barbi és Pumped Gabó érkezésekor kapunk majd.

A strandot élő közvetítésünkben sétáltuk körbe:

Az esti órákban szerkesztőségünk visszatér a beach-re, hogy Opitz Barbit és Pumped Gabót is kifaggassa Szegedről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.