Szórakozás

Még mindig sokan pancsolnának a Múzeum előtti szökőkútban, pedig nem kellene!

Még mindig sokan pancsolnának a Múzeum előtti szökőkútban, pedig nem kellene!

2022. május 16., hétfő
Még mindig sokan pancsolnának a Múzeum előtti szökőkútban, pedig nem kellene!

Ahogy berobban a jóidő és újraindulnak a város karakterét jelentő szökőkutak, újra és újra előkerül a kérdés, hogy lehet-e a Múzeum előtti szökőkútban fürdeni. Az álláspont továbbra is változatlan, a szegedi lakók azonban szkeptikusak.

A Szegeden láttam nevű Facebook-csoport egyik posztja alatt egy néhol már vérre menő vita alakult ki arról, hogy szabad-e pancsolni a Móra Ferenc Múzeum előtt található szökőkút gejzírjeiben.

A szóban forgó poszthoz csatolt képen pedig jól olvasható a szökőkút mellé kihelyezett tábla, ami szerint nagyon nem kellene megmártózni benne, mivel vegyszereket tartalmaz.

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „Karib tenger kalózai filmzene; Vivaldi- Vihar; Dvorák Új Világ A SZÖKŐKÚT VIZE AZ ALGÁSODÁS MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN VEGYSZEREKKEL KEZELT, EZÉRT A víz FÜRDÉSRE ÉS FOGYASZTÁSRA NEM ALKALMAS! THE WAT CHEM THEREF”
Forrás: Szegeden láttam Facebook-csoport

De a kiírás hiába egyértelmű, sokan mégsem hisznek neki a hozzászólók közül. Van, aki szerint

érthetetlen, miért alakítottak ki ilyen szökőkutat, ha nem szaladgálhat benne szabadon egy gyerek a kedvére, mint ,,tőlünk nyugatabbra".

Mások szerint egyszerűen csak inni nem szabad benne, mert akik eddig megfürödtek, azok vígan élnek most is. És hisszük vagy sem, de erre az egyik hozzászóló szerint egyszerűbb is a magyarázat, mint hinnénk:

Az elmúlt évben több ezer ember fürdött és bohóckodott benne, élnek még. Ezt azért írják ki,mert nem nézett volna ki jól,ha azt írják,hogy építészetileg sz*r munkát csináltak .A beton lapok 4-5 embert nehezen bírnak el,és az egész rosszul lett elkészítve! Ez Szeged.

Javaslatokból azonban nincs hiány: van, aki szerint lánccal kellene körbekeríteni a szökőkutat. Megint mások szerint nem is az a legnagyobb baj, hogy ártalmas vegyszereket tartalmaz a szökőkút vize, hanem az, hogy balesetveszélyes, mivel a gyerekek elcsúszhatnak.

A kérdés tehát adott: jó ez így, ahogy van, vagy lépni kellene a városvezetésnek?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.