Szórakozás

Ezzel győzött Ukrajna az Eurovíziós Dalfesztiválon

Ezzel győzött Ukrajna az Eurovíziós Dalfesztiválon

2022. május 15., vasárnap
Ezzel győzött Ukrajna az Eurovíziós Dalfesztiválon

Mégpedig ezzel a dallal nyertek:

https://youtu.be/UiEGVYOruLk

A zenekar az eredmény kihirdetése után megköszönte mindenkinek a szavazatokat és azt, hogy támogatták a háború sújtotta országot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is gratulált a zenekar tagjainak, akik Ukrajna 2003-as debütálása óta már a harmadik első helyezést szerzik a versenyen. Azt mondta,

„Mindent megteszünk, hogy egy nap majd Mariupol kikötővárosában rendezhessük meg a viadalt. Az ukrán, szabad, békés, újjáépített Mariupolban”

– az ukrán elnök ezzel arra a hagyományra utalt, amely szerint a soron következő versenynek mindig a győztes ország ad otthont.

Külön engedéllyel utazhattak Olaszországba

A nyertes dalt, amelyben a rap és az ukrán népzene elemei keverednek, eredetileg Stephania anya tiszteletére írták.

A zenekar minden ukrajnai „matriarchának” ajánlotta a szerzeményt, mivel az olyan sorok, mint „Mindig hazatalálok, még akkor is, ha minden út tönkremegy” új értelmet nyertek a háború kapcsán.

A zenekar tagjainak egyébként külön engedélyt kellett kérniük azért, hogy elhagyhassák Ukrajnát, és Olaszországba utazhassanak a háború alatt – írta a portál.

(via Mandiner)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.