Szórakozás

Ötezer gumikacsa versenyzett a Tiszán

Ötezer gumikacsa versenyzett a Tiszán

2021. szeptember 5., vasárnap
Ötezer gumikacsa versenyzett a Tiszán

Habár idén elmaradt a Szegedi Halfesztivál, a rendezvény egyik leglátványosabb elemét, a Rotary Club Szeged Dóm jótékonysági Gumikacsa versenyt megtartották szombaton. A nem mindennapi jótékonysági versenyen közel 2 millió forint gyűlt össze a Gift of Life program javára.

Összesen ötezer játékkacsa szállt vízre a Tiszán szombaton. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is akadt pár olyan versenyző, akik úgy gondolták, pályán kívül előzik be a mezőnyt, de ezeket a verseny – és a környezet – tisztasága érdekében a vízirendőrök begyűjtötték, így végül ők is a kijelölt sávban értek célba.

A verseny előtt bárki vásárolhatott kacsajegyeket, ha ezek sorszáma megegyezett a győztes befutókéval, értékes ajándékokat nyerhetett. A futamgyőztes kacsa tulajdonos elektromos kerékpárral gazdagodott, de a szerencsések többek között X-Boxot, tesztvezetést, különböző ajándékcsomagokat, fogászati kezelést vagy éppen karórát is kaphattak.

Valamennyi jegyvásárló jótékony ügyet támogatott, ugyanis a bevétel, amely megközelítette a 2 millió forintot, a Gift of Life programot támogatta, melyben határon túli gyerekek szegedi szívműtétjét finanszírozzák.

Kiemelt kép: Délmagyar/Albert Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.