Szórakozás

A hétvégén Szegeden is Kutatók Éjszakája lesz

A hétvégén Szegeden is Kutatók Éjszakája lesz

2021. szeptember 24., péntek
A hétvégén Szegeden is Kutatók Éjszakája lesz

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakája névre hallgató országos programsorozatot most pénteken és szombaton, amelynek keretén belül számos érdekfeszítő kísérletet, bemutatót, előadást nézhetnek meg a részt vevők. Azoknak sem kell csüggedni, akik nem igazán vonzódnak a természettudományokhoz, ugyanis számos egyéb témakörben is lesznek események - mint például kultúra, hit-, társadalom- vagy neveléstudomány.

Kép: Kutatók Éjszakája / Researchers' Night in Hungary (Facebook)

Számos helyszín

Szeged is évek óta csatlakozik a rendezvényhez, amelynek célja az ismeretterjesztés és a tudományok népszerűsítése. Városunkban különböző intézmények szerveznek programokat a két nap alatt szeptember 24. és 25. napján. A legtöbb eseményt a Szegedi Tudományegyetem rendezi, akik még a bölcsészkarra is találtak ki előadásokat, de rengetegen lehet részt venni a Természettudományi és Informatikai Karon és a Klinikán is-

Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltuk, de péntektől vasárnapig az Agórában is rengeteg program lesz - igaz, a kutatók éjszakáját csak pénteken rendezik meg ott. Nyitva áll majd az SZBK és a Bay Zoltán Kutatóintézet ajtaja is a tudásra szomjazók előtt, és a programozásról is többet lehet megtudni a Logiscoolban.

https://szegedma.hu/2021/09/programokkal-telik-meg-hetvegen-az-agora

Olyannyira sokoldalú és sűrű lesz a hétvége, hogy nem tudjuk besűríteni ide az összes programot; aki szeretne, ide kattintva tud böngészni a Kutatók Éjszakája hivatalos weboldalán, ahol minden információt megtalál a meghirdetett eseményekről. Ízelítőül, a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány programot:

  • Statisztika a hétköznapokban - Hogyan modellezhetők a mindennapi életünk egyes területei? - SZTE GTK, 2021.09.24. 18:00-19:00
  • Az Esterházy fivérek szerepe a 17. század Habsburg-Oszmán békekötéseiben - SZTE BTK, 2021.09.10. 19:45 - 20:05
  • Károsanyagkibocsátás mérés görgős fékpadon saját fejlesztésű műszerrel - SZTE TTIK, 2021.09.24. 19:00 - 21:00
  • Károsanyagkibocsátás mérés görgős fékpadon saját fejlesztésű műszerrel - SZTE TTIK, 2021.09.24. 16:00 - 21:00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.