Szórakozás

Ez vár ránk augusztus 20-án Szegeden és a környéken

Ez vár ránk augusztus 20-án Szegeden és a környéken

2021. augusztus 19., csütörtök
Ez vár ránk augusztus 20-án Szegeden és a környéken

Az államalapítás napja, vagy más néven Szent István király ünnepe talán az egyik legmeghatározóbb nemzeti eseményünk az évben. Országszerte kisebb-nagyobb rendezvények és programok várják a magyar embereket, amiken a múlt idézése mellett a szórakozás kapja a hangsúlyt. Szegeden többnapos rendezvénysorozattal készülnek, de a környék többi városa is kitett magáért: alig lehet választani a sok színes esemény közül.

Négynapos ünneplés Szegeden

Idén négy napra veszi birtokba a várost az augusztus 20-i hangulat, ezúttal a Széchényi téren mulathatunk kedvünkre. A szinte már Borfesztivált idéző rendezvény csütörtökön veszi kezdetét és még vasárnap is lehet koncerteket élvezni. A Szegedi Városkép és Piac Kft 133 kitelepülő borászatot, sörfőzdét és pálinkaházat hívott az eseményre.

A tűzijátékot hagyomány szerint a Partfürdőről indítják majd, a Huszár Mátyás rakpart és a Belvárosi híd is lezárás alá kerül erre az időre.

A részletes programot itt olvashatják:

Augusztus 19. (csütörtök):
17:00 Zenés ráhangolódás - DJ Horváth András
19:30 Docpiano Band koncert
22:30 Retro házibuli - DJ Horváth András
Augusztus 20. (péntek):
10:00 Ünnepi programok és koszorúzás
17:00 Tha Shudras koncert
19:15 Király Viktor koncert
21:00 Tűzijáték a rakparton
21:30 Utcabál az Útközband zenekarral
Augusztus 21. (szombat):
10:00 Csiga duó
11:15 Kozmosz Egyesület akrobatikus táncbemutató
12:30 Nótacsokor – Báder Béla és zenekara
14:00 Colorado Country Band
17:00 Fúvószenekari találkozó
20:00 Pumpkins koncert
21:30 Utcabál a Concorde zenekarral
Augusztus 22. (vasárnap):
13:30 Grimm-Busz Színház
15:00 Kozmosz Egyesület akrobatikus táncbemutató
15:30 Várkonyi Tibi
16:30 MI3 koncert
18:00 Coco Bongo welcome
19:00 Urbán Edina és az Urban Legends
20:30 Utcabál a Coco Bongo zenekarral

Hódmezővásárhelyen is fesztiválhangulat lesz

A szomszédban is igazán kitettek magukért, hiszen péntektől kezdve vasárnapig folyamatos a programkínálat Hódmezővásárhelyen. Hogy csak a húzóneveket említsük: pénteken Varga Miklós, Rudán Joe és Kalapács József lép színpadra, szombaton a Vad Fruttiké a főszerep, vasárnapra pedig Bródy Jánost hívták meg a szervezők.

Részletes programot a város hivatalos weboldalán találhatnak

Továbbá a Sun City szabadidőközpont is várja huszadikán az érdeklődőket, ahol strandfoci- és strandröplabda bajnokság mellett a vizes sportoknak is lehet hódolni. A zenei kínálat itt is erős lesz, többek között JOERJUNIOR és DJ Corvin is pörgeti majd a lemezeket. A Facebook eseménynél, ide kattintva, több mindent is megtudhatnak!

Makó sem marad ki a jóból

Szintén több napig tartó programsorozattal készültek Makón, ahol a legígéretesebb talán Szabó Balázs Bandájának a koncertje lesz szombaton.

Igazi különlegesség debütál Mórahalmon

Egy látványos lovasbemutatókkal megspékelt színházi előadás fog debütálni augusztus 20-án, Szent László - A lovagkirály címen. A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház Mórahalmon várja az érdeklődőket, ízelítőt pedig az alábbi videóból nyerhetnek:

Ópusztaszeren pedig ingyenesen látogatható lesz a Nemzeti Történeti Park, ahol hagyományőrző programokkal készültek az állandó kiállítások és tárlatok mellett a szervezők. Erről egy korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk, ide kattintva elolvashatják azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.