Szórakozás

Szegeden rendezik meg az idei Hőlégballon Európa-bajnokságot

Szegeden rendezik meg az idei Hőlégballon Európa-bajnokságot

2021. június 3., csütörtök
Szegeden rendezik meg az idei Hőlégballon Európa-bajnokságot

210 évvel ezelőtt (1811. június 3-án) pontosan ezen a napon repült először hőlégballon Magyarországon. Így ezen a napon látták a szervezők a legalkalmasabbnak, hogy bejelentsék: szeptember 12. és 18. között Szeged rendezi a hőlégballon EB-t. A nemzetközi versenyre több mint 100 ballont várnak, 23 országból.

Európa-bajnokságon először indul örmény hőlégballon pilóta, de a résztvevők között van többszörös világ- és Európa-bajnok, ifjúsági világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, női Európa-bajnok, tizenkilencszeres holland, nyolcszoros osztrák, hétszeres belga, hatszoros magyar, ötszörös angol, lett és négyszeres francia bajnok is.

„2016 óta a szeptember hónap minden évben a repülés művészetéről szól itt Szegeden. De bátran kijelenthetem, hogy az idei év, és az Európa-bajnokság egy teljesen új fejezetet nyit a hőlégballonok szerelmesei számára. Már korábban is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág Szegeden, és szerettük volna ezt kihasználni és megajándékozni a lakosságot egy Eb adta élménydús héttel.”

– mondta el a sajtótájékoztatón Majó-Petri Zoltán a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.