Szórakozás

Van, ahol fél áron szállhatunk meg szezonon kívül

Van, ahol fél áron szállhatunk meg szezonon kívül

2019. január 14., hétfő
Van, ahol fél áron szállhatunk meg szezonon kívül

A január nem számít éppen főszezonnak a hotelekben. Egyszerű, de nagyszerű dologhoz folyamodnak ilyenkor: töredék árért kínálnak több napot is, olyan helyeken, ami nyáron sokaknak megfizethetetlen.

Ezeknek az ajánlatoknak nem lehet ellenállni, ezért sokan vidékről is elutaznak januárban, találtunk olyat, aki Szegedről a Balatonig ment hosszú hétvégézni.

„ Ez a szálloda úgy látjuk, hogy tele van, már ha a parkolót nézzük, mert megállni sem lehet. Mi családdal jöttünk ebbe a négycsillagos szállodába, ami azért is fogott meg, mert nagyon jól nézett ki a képeken. Most vagyunk itt először, de lehet, hogy nyárra is összespóroljuk a pénzt, hogy el tudjunk jönni, mert minden szupernek tűnik

– meséli Évi, aki Szegedről jött férjével és két gyermekével Siófokra, a Luxury Hotel Conference and Spa -ba. "Ebben az időszakban a hétvégéinkre érkezik több foglalás, a hétköznapokon kevesebb a vendéglétszám. A Balaton inkább a nyáron kedvelt, szezonban végig majdnem teltházzal üzemelünk. Ilyenkor télen sajnos vannak rosszabb, kevesebb foglaltsággal rendelkező hétköznapok. De ilyenkor segítenek a siófoki programok, városi rendezvények, amik vendégcsalogatóként is működnek. Ezeket a holt időszakokat éves nyitva tartású szállodaként próbáljuk átvészelni és természetesen ilyenkor is törekedünk a több vendégre különféle csomagajánlatokkal." - ezt már a fent említett szálloda igazgatója, Nyirőné Hodola Zita mesélte. Nem is gondolnánk, hogy ilyenkor is mennyien kelnek útra. Persze csak azokon a helyeken foglalnak, ahol jelentős kedvezményeket adnak. „Vannak ilyen szállás kínáló applikációk, én ott szoktam nézelődni. Általában találok is remek ajánlatokat, így nem érzem magam rosszul, ha mi a párommal nem főszezonban nyaralunk. Ilyenkor költségkímélőbb az egész, és ugyanolyan jókat eszünk, vagy fürdünk a wellnes részlegbe, mintha karácsonykor jönnénk.” – meséli Tibor, aki szintén az Alföldről érkezett Hajdúszoboszlóra. A wellness részleggel nem rendelkező panziók azért általában ilyenkor be vannak zárva, ott nincs mit csinálni. Persze nem rossz sétálgatni a Balaton parton, aztán pedig a meleg szobában TV –t nézni,

de sokkal nagyobb sikere van a jakuzzinak, az infraszaunának, vagy a masszázsnak, amit ilyenkor sok helyen szintén kevesebb pénzért kínálnak.

Érdemes figyelni az ajánlatokat, így akár a Szegedről más városokba látogatóknak, akár a Szegedre vágyakozó turistáknak is lehet kevés pénzből egy jó hétvégéje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.