Szórakozás

Bébiboom várható idén a Vadasparkban

Bébiboom várható idén a Vadasparkban

2019. január 15., kedd
Bébiboom várható idén a Vadasparkban

Jelenleg a téli étkeztetés és állatgondozás ad feladatot a Szegedi Vadasparkban dolgozóknak, de az év többi hónapjában sem fognak unatkozni, mert több fajtól is várnak kölyköket és utódokat. Így a 2019-es évben igazi bébiboomra számíthatnak majd a látogatók is.

Utoljára 2017-ben járta be a világhálót a Szegedi Vadasparkban született extra cuki kisoroszlán fényképe. Őt később Amali-nak nevezték el, és hónapokig csodálhatták a szegedi látogatók, most már felnőttként Győrben csavarja el a fejeket a szépségével. Idén ismét szeretnének kisoroszlánt a napfény városában.

„Nagyon szeretnénk, ha születne a kisoroszlán mellett még kiskengurunk, és kistevénk is. A tevéknél akár három picire is számíthatunk.” – mesélte Veprik Róbert, az intézmény igazgatója.

A téli gondozás is számos feladatot ad a Vadaspark dolgozóinak. Ilyenkor a táplálék minőségére figyelnek oda halmozottan, de az is fontos, hogy az állatok vize sose fagyjon be.

„Zsírosabb, nagyobb energiatartalmú eledelt adunk ilyenkor az állatoknak, és főleg a trópusi fajok, mint a selyemmajmok, vagy a madarak viselik nehezebben a hideget. Számukra is biztosítottunk olyan helyet, ahová el tudnak húzódni, ezért gond nélkül átvészelik a telet ezek az állatok is.” – tette hozzá az igazgató.
Fotó: Endrédi Lajos

Vannak olyan fajok a Vadasparkban, amelyek kifejezetten élvezik a hideget. A rozsomák és hópárducok ilyenkor érzik a legjobban magukat. A látogatók télen is ugyanúgy élvezhetik a Vadaspark kínálta szolgáltatásokat, csak a büfé, illetve az ajándék bolt van zárva. A 2019-es újítások között az elsődleges a WC-k felújítása lesz, amit önerőből fedez a Szegedi Vadaspark.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.