Szórakozás

Érzelmes lemezbemutatót tartott a Margaret Island az IH-ban

Érzelmes lemezbemutatót tartott a Margaret Island az IH-ban

2018. szeptember 5., szerda
Érzelmes lemezbemutatót tartott a Margaret Island az IH-ban

Nyugis lemezbemutatón hallgathatták meg a Margaret Island új kiadványát, a III-at kedd este a szegediek az IH rendezvényközpontban. Kiderült, a zenekar még ma is a gyermekkori érzelmeit dolgozza fel dalaiban.

A harmadik nagylemezt még megjelenés előtt hallgathatták végig a szegediek, ráadásul bakelitről. Az estén a Margaret Island három oszlopos tagja, Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf Horváth Gergellyel, a Petőfi Rádió egykori vezetőjével beszélgettek a dalokról.

Egy programsorozat része, csak kicsit másképp

A Lemezjátszó eseménysorozaton, aminek most a Margaret Island is a része lett, eredetileg a meghívott zenészek kedvenc albumát játsszák le, majd vitatják meg a közönség előtt. Az alternatív-pop zenét játszó bandát az új lemezük kapcsán viszont arra kérték fel, hogy a saját alkotásukról beszéljenek. Ez persze nem volt egy könnyű feladat, mert a saját gyermeke mindenkinek szép. Ennélfogva a zenekar tagjai nem is a dalok milyenségébe vezették be a közönséget, hanem inkább azok megszületésének körülményeiről meséltek. A közönség így tudhatta meg például, hogy a Csak még egy szó című dalukban olyan gitárelemet is lehet hallani, amit telefonnal vettek fel, de azt is elmondták, hogy a dalok mögött személyes érzelmek is megbújnak, amik abból fakadnak, hogy mindhárman elvált szülők gyermekei.

Pop, metál és népzene egy albumon

A Margaret Island új albuma egyszerűen csak azt a címet kapta, hogy III – azaz három, mivel ez a banda harmadik nagylemeze, így a címválasztás logikus, de nem mondható túl kreatívnak. Szerencsékre nem is a cím a lényeg a lemezen, hanem az arra írt 14 dal. Mind le is játszották a lemezbemutatón, ahol zárszóként pár dalt akusztikusan is hallhatott a közönség. Több sláger is rákerült a lemezre, amik közül talán a legismertebb a reklámzeneként népszerűvé vált

Legszebb szavak

, de hallható még rajta a

Hóvirág

és a

Csak még egy szót

című számuk is.

A szeptember 10-én megjelenő albumról Lábas Viki úgy gondolja, hogy azért lett ilyen az összetétele, mert maga a zenekar is nagyon különböző emberekből áll.

„Mi egy olyan csapat vagyunk, ami nagyon különböző emberekből áll össze. A zongoristánk, Koltay Kurszán klasszikus zenész, a dobosunk, Gerendás Dani elektronikus zenei produkciókban, rockban, vagy jazzben is helyt állt, Törőcsik Kristóf jazzkonzit végzett, én pedig népzenét is tanultam. Sok műfajból jövünk, ezért sok műfaj keveredik is a zenénkben”
– mondta Lábas Viki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.