Szórakozás

Nemcsak az aktatologatásban, hanem a képzőművészetben is tehetségesek a szegedi köztisztviselők + FOTÓK

Nemcsak az aktatologatásban, hanem a képzőművészetben is tehetségesek a szegedi köztisztviselők + FOTÓK

2016. június 30., csütörtök
Nemcsak az aktatologatásban, hanem a képzőművészetben is tehetségesek a szegedi köztisztviselők + FOTÓK
hivatalnokok_kiallitasa002kf

Harmadik alkalommal mutatkoztak be az alkotó köztisztviselők a szegedi városházán. Megkoszorúzták az első világháborúban hősi halált halt tisztviselők emléktábláját. A köztisztviselők gyűjtést szerveztek a hátrányos helyzetűek számára.

Adventi dioráma, fotók, festmények, grafikák, horgolt állatok – a legnagyobb kiállítási tárgy egy különleges „léc-szék” volt, a legkisebb egy ékszer. 4-5 új művész mutatkozott be a szegedi polgármesteri hivatalban, összesen 15 hivatali dolgozó 49 alkotását csodálhatják meg az érdeklődők augusztus 1-ig a díszterem előtti folyosón. „Szerettük volna megmutatni, hogy az aktatologatáson kívül másra is képesek szabadidejükben a hivatalnokok. Van olyan, aki még csak itt jelent meg alkotásaival, másoknak már volt önálló kiállításuk” – nyilatkozta

Pappné Zánthó Rita

közművelődési főtanácsos, a kiállítás ötletgazdája. A megnyitó ünnepségen

Schindler Regina

, az SZTE Fogorvostudományi Kar tanulója zongorázott, majd elhangzott

Pintér Lajos

A csongrádi Tisza-gáton című verse a legfrissebb Szeged Antológiából.

Igaz Ágnes

, a Fejlesztési Iroda vezetője megnyitó beszédében kiemelte, értéket képviselnek azok, akik szabadidejükben képzőművészeti alkotások hoznak létre. Munkáikat oklevéllel honorálta a polgármesteri hivatal nevében. Koszorúzással és közös főhajtással emlékeztek meg az I. világháborúban hősi halált haltakról az épület földszintjén, ezt követően átadták az intézmény munkatársai által összegyűjtött adományokat. A cipőkből, ruhákból, plüssállatokból jut a Máltai Szeretetszolgálatnak és a fogyatékosoknak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.