Szórakozás

SZIN-es borkörkép: idén is a rozé a nyerő

SZIN-es borkörkép: idén is a rozé a nyerő

2013. augusztus 22., csütörtök
SZIN-es borkörkép: idén is a rozé a nyerő
SZIN1-163

A rozéfröccs a Borászok utcájának slágere a SZIN-en, amelyből akár vödörnyit is vehetünk egyszerre. Az árak igazán barátinak mondhatók, egy kisfröccs százötven forint.

Tavaly a tikkasztó meleg is vonzotta

a Borászok utcájába a fesztiválozókat, ez idén sincs másként, sokan a fröccsre esküsznek. Visszatérő SZIN-ező

Tapasztó Magdolna

, a Tankcsapda koncert előtt egy nagyfröccsöt kért. Portálunknak elmondta, nagyon örül annak, hogy jelen vannak pincészetek is a fesztiválon, a rozé mellett a vörös borokat kedveli. Több pincészethez is el szokott látogatni, szeret megismerni új borászatokat. Magdolna kizárólag száraz borokat iszik, akárcsak

Kiss László

, aki fehérbor párti.

Kovács Eszter

a Soltvadkerthez közeli Béla Borpincészet nedűit kínálta. Tapasztalatai szerint a rozéfröccs a nyerő, a legtöbben házmestert kérnek, míg a fehérek közül a rizling a legnépszerűbb. Az Imre hegyi borászatról sok kérdést is feltesznek a vendégek, sokan nem ismerik boraikat. A Font pincészet borait

Pálfi Bernadett

kínálta, ő is azt tapasztalta, hogy a díjnyertes rozéjuk a legnépszerűbb, illetve a cserszegi fűszeres. Kevesen isszák tisztán a bort, a SZINezők inkább viceházmestert kérnek vagy épp nagyfröccsöt. A hajósi Koch borászat standjánál

Balogh Krisztina

a SZEGEDma.hu-nak elmondta, egyetlen félédes boruk van, a cserszegi fűszeres, a több száraz. „Mindenki baráti árakat próbált kialakítani, egy kisfröccs 150 forint, míg a nagy 280. A hosszúlépésért 170 forintot kérünk, a szóda decije pedig 20 forintba kerül” – részletezte. Nagy tumultusra pénteken és szombaton számítanak, de az már most látszik, hogy a Koch borai közül is a rozé a legkeresettebb. Ugyanerről számoltak be a Lantos borászatnál.

Petrucz Martina

elmondta, a koncertre egyre többen úgy indulnak, hogy egy vödörnyi fröccsöt kérnek. Kiskőrösről érkezett a SZIN-re a Vass Bor Kft., ők fehérrel és rozéval készültek a fesztiválra, illetve a csongrádi Ungerbauer Pincészettől vörös bort hoztak.

Bálint Ferenctől

megtudtuk, a rozé mindent visz, a hosszúlépésből és a nagyfröccsből fogy a legtöbb, míg a hölgyek egy része viceházmestert iszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.