Szórakozás

Rammschwein és Sonic Temple a Rongyban + VIDEÓK

Rammschwein és Sonic Temple a Rongyban + VIDEÓK

2013. augusztus 2., péntek
Rammschwein és Sonic Temple a Rongyban + VIDEÓK
Rammschwein_MG_2313

Zúzós estét ígér szombatra a Rongy Kocsma, a terítéken hard rock és ipari metál. A Rammschwein és a Sonic Temple lép fel, vagyis a Rammstein és a The Cult elevenedik meg két szegedi banda tolmácsolásában.

Egy év szünet után, új tagokkal kiegészülve a Rongy Kocsmában debütál a szegedi Rammschwein, a hard rockot és az ipari metált elektronikus zenével ötvöző Rammstein Cover Band. Mind kinézetben, mind színpadi megjelenésben igyekeznek visszaadni a német zenekar koncerthangulatát. Az ország számos klubjában és fesztiválokon is megfordultak már, most egy év szünet után láthatjuk őket a Rongy színpadán.

Mészáros Gézától

megtudtuk, egy amerikai koncert album alapján állt össze a repertoárjuk, amit természetesen variálnak is. Az énekes mellett

Lantos Lajos, Nyers Dániel, Kiss Zalán

és

Révész Zsolt

alkotja a megújult Rammschwein-t. A banda négy hónapja próbál aktívan, és visszakanyarodnak a Rammstein őskorához is, de a legutóbbi albumról is játszanak. Komoly terveik is vannak a jövőre nézve, saját számokon gondolkoznak, amelyek még a Rammsteinnél is keményebben szólna, méghozzá magyar szöveggel. Aki kíváncsi, miként is készült a Rammschwein debütáló koncertjére, itt megtekintheti: http://www.youtube.com/watch?v=V3YScEm7jF8 Az este másik fellépője a Sonic Temple, akikkel számos koncerten és buliban találkozhatott már a közönség az elmúlt években.

Gajda Ferenc

, vagyis Finca szerint igaz a dalok szerkezetébe nem illik belenyúlni, de egy tribute zenekar esetében is érdemes kicsit saját arculatot is kialakítani. S hogy miért választotta a Sonic Temple a Cultot? A válasz egyszerű: mert The Cultot játszani jó, s a banda tagjai magukénak érzik. „Hobbiból játszunk, azért mert szeretjük. Szerencsére van miből válogatni, rengeteg Cult-sláger van” – tette hozzá. A Sonic Temple 2009. április elsején állt össze először, s azóta már kétórás koncertprogramot állítottak össze, ami 20 örökbecsű The Cult szerzeményt foglal magában, de ezt folyamatosan bővítik. Finca mellett

Himer István

(Fraser),

Bobály György

és

Patarcsity Ádám

alkotja a szegedi The Cult tribute zenekart.

sonictemple

Az alábbi videóból kiderül, hogy a tagok miért is választották a The Cultot, és mi mindent jelent nekik a közös zenélés: http://www.youtube.com/watch?v=ISIsg8cMGaA A két szegedi banda koncertje a Rongy Kocsmában augusztus 3-án, szombaton 21 órakor kezdődik. A buli ingyenes, minden Rammstein és Cult rajongót várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.