Szórakozás

Szegedre látogat az Edda-musical

Szegedre látogat az Edda-musical

2013. augusztus 21., szerda
Szegedre látogat az Edda-musical
szin_0_nap_mj 006

Rendkívül érzelemdús, nemzetközi színpadra írt darabként mutatta be a nemrég debütált Edda-musicalt Pataky Attila, akivel a Szegedi Ifjúsági Napokon beszélgettünk a színdarabról és a zenekar küldetéstudatáról. A tervek szerint szerint év végén a szegedi közönség is megtekintheti az előadást.

Nem ismeretlen már a szegedi színpad

Pataky Attila

számára, aki a SZIN nulladik napján több száz ember előtt adta elő szimbólumokkal tarkított koncertjét. "Örökké a bőröm alá égett az az időszak, amikor itt Szegeden, az Ifjúsági Házban tartottuk az első nagyobb, közönséghódító fellépéseket. Sokszor klubszinten is visszatértünk, hiszen itt értik és érzik azt a fajta zenét, amit mi játszunk" - mondta a koncertet követően az Edda frontembere. Koncertjeire már egyfajta szertartásként tekint, mellyel örömet hoz a hallgatóságának, "látó barátai" pedig megnyugtatták, hogy még hosszú ideig nem kell majd visszavonulnia a zenei világból. Koncertjeivel a megtévesztett emberek felébredését szeretnék elérni, dalaikkal úton-útfélen hirdetik: létezésünk jelenlegi formája a lehető legrosszabb, a boldogság apró szigetei között ugyanis inog a világ. Pataky szerint azonban jó úton járunk, egyre több ember döbben ugyanis rá, hogy a világban több van, mint amit az uralkodó média sugall. http://youtu.be/e6S2XexTlIE

Decemberben Szegeden A kör

Új körítésben, a színház falai között köszöntek vissza idén májusban a jól ismert dalok, a nagyközönség előtt is bemutatkozott A kör című Edda-musical. "Az ötlet már jópár éve megszületett, a forgatókönyv azonban csak nagyon lassan készült el hozzá, több neves íróval is beszélgettünk, akik alkalmatlannak bizonyultak, hiszen nem ismertek minket eléggé. Kíváncsi voltam a végeredményre, érdekes volt látni azt, hogy mások éneklik a dalaimat, ráadásul megjelenik a női princípium is. Nyeltem a könnyeimet, amikor először láttam, óriási hatással volt rám a darab" - lelkendezett Pataky.

szin_0_nap_mj 004

A musicalhez huszonkét Edda-dal asszisztál majd, ezen kívül azonban semmi köze a zenekarhoz vagy frontemberéhez: történetében egy szerelmi csalódás miatt nagyvilágot bejáró, boldogságot kereső fiatal életét meséli el. "Olyan forgatókönyvet sikerült összeraknunk, ami nem kötődik szorosan a magyar szöveghez, Milánóban és Tokióban is ugyanúgy közel érezheti magához az ember. Érzelmekben iszonyatosan erős" - mondta, hozzátéve: éppen az ilyen erős érzések miatt érdeklődnek annyira irántunk az intergalaktikus lények is, akik kísérletezhetnek ugyan rajtunk, de ezt a fajta csodát soha nem tudják majd átültetni. Szegedre, a Városi Sportcsarnokba december 15-én látogat el az Edda-musical, melyre - ha ideje engedi - Pataky Attila is kilátogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.