Szórakozás

Tökös hétvégére készülnek Dorozsmán

Tökös hétvégére készülnek Dorozsmán

2012. október 16., kedd
Tökös hétvégére készülnek Dorozsmán

Dísztök-kiállítás, töklámpás- és szalmabábu-készítő verseny, sorversenyek és koncertek várják hétvégén a III. Dorozsmai Tökfesztiválra kilátogatókat.

Tök jó hangulat vár mindenkire, aki október 19-20-án kilátogat a Dorozsmai Tökfesztiválra. A Petőfi Sándor Művelődési Ház ban péntek kora délutántól színes programokkal készülnek a szervezők: fél kettőtől

Kőszegi István

medinai hangszerkészítő tart bemutatót, majd töklámpás- és szalmabábu-készítő verseny következik kettőtől. Ugyanebben az időpontban zöldségből készített szobrokat is megtekinthetünk, az alkotások

Fazekas Imre

aranyérmes zöldségszobrász keze munkáját dicsérik. Három órától sorversenyekre várják a csapatok jelentkezését: tökgurító, tökmagköpő, tökmag hámozó, lángos evő versenyen mérhetik össze tudásukat az indulók. Negyed négytől a Csiga Duó zenés gyermekműsora várja a kicsiket, majd a versenyek eredményhirdetése következik. Este fél héttől töklámpás felvonuláshoz lehet csatlakozni, a menet a művelődési háztól a templomkertig, majd onnan visszafelé halad. Szombat délelőtt halászlé és halételek főzőversenyére nevezhetnek az érdeklődők, 8 fős csapatok jelentkezését várják. Amit a csapatoknak hozniuk kell: fűszer, olaj, hagyma, gázpalack és bogrács. Az alapanyagokat október 19-én, pénteken 9-12 óráig vehetik át. Tökös ételeket, italokat, és a legnagyobb tököket is zsűrizik, ezeket legkésőbb szombat délig kell bevinni a művelődési házba.

Pavlicsek Csaba

ételszobrász bemutatóját követően szombaton is versenyekre invitálják a résztvevőket. A jó hangulatról ezen a napon

Huszár Sándor

és

Ocskó István

zenészek gondoskodnak A részletekért tekintse meg

a rendezvény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.