Szeptember 27-én elkezdődnek a Napsugaras Borestek őszi kurzusai. A nyitányon egy újabb alföldi tehetséget, Szentpéteri Attilát ismerhetik meg a kunsági borvidékről.
Szentpéteri Attila
a nagyszülők és a szülők hatására kezdett borászkodni, neves professzoroktól tanulta a szakmát. 1989 óta készítenek bort, de a családban elsőként ez a generáció foglakozik minőségi borkészítéssel. A szakmában őt követő fiával,
ifjabb Szentpéteri Attilával
35 hektár szőlőterületet művelnek. Szentpéteriék elkötelezett hívei az alföldi dűlőszelekció gondolatának. Legjobb szőlőik azon a Csábori-Kétsoron teremnek, épp Kiskőrös és Soltvadkert határvidékén, ahol jelentős borászok nevelik az ültetvényüket. Pincéjük európai igényű. Meg is van az alapja a komoly értékek létrehozásának. Nagyon szép, kimunkált, zamatos, izgalmas, emlékezetes borok születnek itt. Gondolatébresztő a néró rozéjuk, mellyel nagy meglepetést szereztek a szegedi Bor tér közönségének. A boresten, a Nyíl utcai Alsóvárosi Tájházban a résztvevők egy borvacsora keretében csütörtökön 18 órától megkóstolhatják a Szentpéteri Borászat rajnai rizlingjét, az ezerjót, irsai olivért, kékfrankost és a cabernet sauvignont is. A borásszal ezúttal is
Dlusztus Imre
borszakíró beszélget.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.