Elindul Alsóvároson az őszi borszezon


Szeptember 27-én elkezdődnek a Napsugaras Borestek őszi kurzusai. A nyitányon egy újabb alföldi tehetséget, Szentpéteri Attilát ismerhetik meg a kunsági borvidékről.
Szentpéteri Attila
a nagyszülők és a szülők hatására kezdett borászkodni, neves professzoroktól tanulta a szakmát. 1989 óta készítenek bort, de a családban elsőként ez a generáció foglakozik minőségi borkészítéssel. A szakmában őt követő fiával,
ifjabb Szentpéteri Attilával
35 hektár szőlőterületet művelnek. Szentpéteriék elkötelezett hívei az alföldi dűlőszelekció gondolatának. Legjobb szőlőik azon a Csábori-Kétsoron teremnek, épp Kiskőrös és Soltvadkert határvidékén, ahol jelentős borászok nevelik az ültetvényüket. Pincéjük európai igényű. Meg is van az alapja a komoly értékek létrehozásának. Nagyon szép, kimunkált, zamatos, izgalmas, emlékezetes borok születnek itt. Gondolatébresztő a néró rozéjuk, mellyel nagy meglepetést szereztek a szegedi Bor tér közönségének. A boresten, a Nyíl utcai Alsóvárosi Tájházban a résztvevők egy borvacsora keretében csütörtökön 18 órától megkóstolhatják a Szentpéteri Borászat rajnai rizlingjét, az ezerjót, irsai olivért, kékfrankost és a cabernet sauvignont is. A borásszal ezúttal is
Dlusztus Imre
borszakíró beszélget.