Szórakozás

Igazi francia daloskoncert a Reökben Tehetségpont módra

Igazi francia daloskoncert a Reökben Tehetségpont módra

2012. március 19., hétfő
Igazi francia daloskoncert a Reökben Tehetségpont módra

A 150 éve született Debussy dalai is felhangzanak

Don Quichottetől Villonig – a francia dalkultúra egy kis szeletébe enged bepillantást az a koncertprogram, melyben az impresszionista Debussy, valamint két 20. századi szerző Ravel és Ibert dalciklusai hangzanak el Pálfi László énekművész és Tóth-Fekete Nóra zongoraművész, SZTE Tehetségpont-tagok előadásában március 20-án 19 órától, a Reök-palota zöld szalonjában.

A Frankofónia Fesztivál keretében megrendezendő műsor első fele tematikus. A zene elénk festi

Don Quichotte

alakját, nemes – ha részeges, kevésbé idealista – jellemét, s tisztán hallhatóak a spanyol zenei kultúra egyes dallami, harmóniai fordulatai. A kamarazenei műsor első és második felét a 150 éve született

Debussy

Kertek az esőben című zongoradarabja köti össze. A cím magáért beszél, ám a guruló cseppek ezernyi hangja mégis egyfajta nyugalmat, feloldást teremt a Don halála után. A zene ezután is távoli helyszínek felé kalauzol

Ravel

Öt népszerű görög dallam című dalciklusát hallgatva, majd Debussy

François Villon

verseire íródott ciklusa zárja a műsort.

Pálfi László

bariton énekművész, 2011-ben szerezte meg énekművész, -tanári diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán,

Dudásné Szécsi Edit

növendékeként. Fellépett már Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában, Szekszárdon a Művészetek Házában és Budapesten a Művészetek Palotájában is, Szegeden a Reök visszatérő előadóművésze. 2009-ben a 29. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának Előadóművészet-Vokális Tagozatában benyújtott pályamunkájával 3. helyezést ért el.

Tóth-Fekete Nóra

2009-ben szerezte meg zongoraművész-tanár diplomáját

Kerek Ferenc

tanítványaként a Szegedi Tudományegyetemen, 2008-ban elnyerte a III. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny különdíját. Szólókoncertjein fontosnak tartja a kortárs zongoraművek népszerűsítését, korrepetítorként is tevékenykedik. A két fiatal tehetséges művész április 12-én a Művészetek Palotájában is fellép.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.