Szórakozás

Karády-idéző a Reökben

Karády-idéző a Reökben

2011. november 17., csütörtök
Karády-idéző a Reökben

Az időseknek fel-, a fiataloknak megidézi a híres huszadik századi színész- és énekesnő alakját Kapócs Zsóka estje november 21-én a Reök-palotában „Ma a tiéd vagyok” címmel.

„Olyan

Karády Katalint

ismerhetnek meg az estre látogatók, amilyennek én képzeltem el őt – ez pedig reményeim szerint hasonlít is arra, amilyen ő valójában lehetett” – mondta el portálunknak a művésznő. „Mindenképpen szeretném magamban hordozni és megmutatni azt a nagy szívet, azt a természetességet, büszkeséget és nőiességet, amit ő képviselt” – tette hozzá. A színésznőként és műsorvezetőként is ismert

Kapócs Zsóka

vallja, ha az emberekben, és főként a nőkben fele annyi büszkeség és tartás lenne, mint Karádyban volt, sokkal jobban a helyükön lennének a dolgok. A színésznő első önálló estje így eszmei tartalmat is hordoz: „Ma már elvétve lehet találni egy-egy olyan karaktert, mint Karády volt, de hősi amazonként fogok harcolni azért, hogy a nőkbe visszatérjenek az ő jellemvonásai.” Az előadás 2008 óta sikeresen fut. Az esten megelevenedik a harmincas-negyvenes évek egyik legnépszerűbb magyar színésznőjének élete, és az érdeklődők nemcsak az ismert Karády-dalokat hallhatják. „Azért szereti nagyon a közönség ezt az estet, mert az ünnepelt díva búskomor, fájdalmas dalai mellett sok tempósabb melódia is felhangzik” – magyarázta az est felépítését Kapócs Zsóka. A műsorba belekerült minden, ami pozitív, vidám, amit az énekesnő szépnek talált Karády életében, és nem csak azok, amikből filmet készítettek. Tehát senkinek nem marad hiányérzete – ígéri az előadó. A művésznő Karády dalai iránti rajongása még azelőtt megmutatkozott, hogy elkezdte volna a színészi pályát. „Úgy éreztem, ugyanazt a mélységet élem meg a dalaiban, amit ő” – vallja. Ráadásul Földessy Margit, korábbi tanára is biztatta, akit nagyon emlékeztette tanítványa Karádyra. Kapócs Zsóka személye a fiatalokat, Karády pedig az időseket vonzotta az estekre, így vegyes lett a közönség. A legfiatalabbakat, akik talán nem is tudják, ki volt Karády, a kíváncsiság is hajtja, hiszen szinte mindent meg lehet tudni a díváról. Kapócs Zsókát egyébként énekes estje mellett mostanában leginkább színpadon láthatták-láthatják az érdeklődők, így a Thália Színházban a varieté-kabaré műfaját visszaidéző Nini kamikaze kabaréja címszereplőjeként, vagy a Budapesti Kamaraszínházban a Liselotte és a május című Pozsgai-darab főszerepében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.