Szórakozás

Hallható forma a Millenniumiban

Hallható forma a Millenniumiban

2011. november 21., hétfő
Hallható forma a Millenniumiban
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt Tóth-Fekete Nóra zongoraművész, az SZTE Tehetségpont tagjának A hallható forma, avagy hangok a térben című koncertjére a Millenniumi Kávéház különtermébe november 22-én (kedd) 18 órától - a belépés díjtalan.Tóth-Fekete Nóra így vall az előadásról: „Manapság többen kísérletet tesznek arra, hogy a komolyzenét közelebb hozzák az emberekhez. Legtöbben azt a módszert választják, hogy egyébként is népszerű klasszikus zenei részleteket dolgoznak át könnyűzenei műsorrá. Én azt gondolom, hogy ez inkább az ellenkező hatást váltja ki. Ami számomra a komolyzenében különleges, az gondolatindító, véleményalkotásra serkentő hatása. Ezért jutottam oda, hogy saját érzéseimet, a zene rám gyakorolt hatását osztom meg az emberekkel, szakzsargon nélkül. A keddi koncert alapötletét Platón egyik híressé vált gondolata adta: a körülöttünk lévő világ az ideák érzékelhető megnyilvánulása. A zene is pontosan így működik. Adott az elménkben sok-sok megfoghatatlan érzés, ihletett pillanat, illatok, hangulatok. Ezek hallható, tehát érzékelhető megnyilvánulásai a zeneművek. Hasonló lelki állapotba sodorják a hallgatóság tagjait, ezáltal rövid időre közösséggé formálják a jelenlévőket. A koncertemen képekkel is illusztrálom mindazt, ami eszembe jut egy-egy zongoradarab kapcsán. Nem csak festményekre kell gondolni. Bach muzsikájának rendszerét például egy hegyikristály fotójával próbálom majd láthatóvá tenni.”

Műsor:

Bach: Cisz-dúr prelúdium és fúga Schönberg: Hat kis zongoradarab Mozart: D-dúr szonáta Chopin: f-moll ballada Debussy: Fények a vízen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.