Szórakozás

Tóth Krisztina érkezik a Somogyi-könyvtárba

Tóth Krisztina érkezik a Somogyi-könyvtárba

2011. október 15., szombat
Tóth Krisztina érkezik a Somogyi-könyvtárba

A Somogyi-könyvtár "Vendégeink a Magvető Kiadó írói" sorozata keretében Tóth Krisztina költő, író, műfordítóval találkozhatnak az irodalomkedvelők október 17-én, hétfőn délután 5 órakor, a könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. Beszélgetőtárs Szilasi László író, irodalomtörténész.

Az irodalmi beszélgetéssorozat apropója, hogy 2011-ben ismét a Magvető kapta meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) Az év kiadója díját. „Prózai és lírai szövegei között szinte nincs is különbség, ami sűrű képalkotó képességének köszönhető” – méltatta

Tóth Krisztina

munkásságát

Radnóti Zsuzsa

dramaturg a debreceni Református Kollégiumban, a Szabó Magda és Szobotka Tibor Emlékéért Alapítvány 2011-es emlékdíjának átadásakor. Legfrissebb kötete a Pixel – Fájdalmasan szomorú kapcsolatok krónikája címmel jelent meg. Könyvében az egymásra épülő fejezetek önálló pixelkockákként működnek: önmagukban is egész, egyedi színű, izgalmas fejezetek, de ha észrevesszük közöttük a kapcsolatok összetett rendszerét, valami új és lenyűgöző, nagy történetté állnak össze. – olvasható a könyv ajánlójában. Tóth Krisztina 1967-ben született Budapesten, az ELTE bölcsészkarán szerzett tanári diplomát. Első verseskötete Őszi kabátlobogtatás címmel jelent meg 1989-ben, ezt követte A beszélgetés fonala (1994), a Porhó (2001) és a Síró ponyva (2004). Novellás kötetei közül kiemelkedik a 2007-es Vonalkód és a 2011-ben megjelent Pixel. Tóth Krisztina munkásságát korábban mások mellett Zoltán Attila-díjjal, József Attila-díjjal, Márai-díjjal, Salvatore Quasimodo-díjjal és a Bárka-díjjal is elismerték. Ő nyitotta meg Budapesten az idei könyvhetet.

Tóth Krisztina honlapja IDE

kattintva érhető el. A rendezvényen könyvvásárlásra is lehetőség nyílik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.