Szórakozás

Kétnapos utazási börze a Mars téren

Kétnapos utazási börze a Mars téren

2011. március 18., péntek
Kétnapos utazási börze a Mars téren

Szombaton kisharcsa-keresztelő

Szombaton és vasárnap rendezi meg a Majoros International Kft. a Mars tér U pavilonjában a régió legnagyobb turisztikai szemléjét, az V. Utazási Börze Utazás és Szabadidő Szakkiállítást. Ezúttal rekordszámú, 76 kiállító jelentkezett, helyi és országos utazási irodák, vajdasági és erdélyi idegenforgalmi szakemberek mutatják be idegenforgalmi kínálatuk legjavát. A kiállítás alatt előfoglalási kedvezmények, vásári akciók várják a látogatókat.

Úgy tűnik, a válság mögöttünk van, és a hazai turizmus is kezd magára találni. Ennek ékes bizonyítéka, hogy egyre többen választanak úticélul magyarországi helyszíneket, egyre népszerűbbek lettek a szomszédba tett kiruccanások, a néhány napos pihenések. Egyre felkapottabbak a gyógyfürdők, a wellness-hotelek, a falusi turizmus és a helyi ízek felfedezése, valamint visszaszoktunk hazai tengerünkhöz, a Balatonhoz is. A börzén nemcsak utazási irodák mutatkoznak be, információkat szerezhetünk külföldi nyelvtanulási lehetőségekről, bérelhetünk vagy akár vásárolhatunk lakókocsit, a kempingezők szerelmesei pedig az úticél kiválasztása után a szükséges felszerelést is beszerezhetik itt. Az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület – mint kiállító – Szegedieket a Világbajnokságra, Világbajnokokat Szegednek című programjával mutatkozik be, mindez az augusztus 17-21. között megrendezendő MOL Kajak-kenu Világbajnokság jegyében zajlik. A program kabalafigurájának, a kisharcsának szombaton 16 órakor lesz az ünnepélyes keresztelője, ekkor dönt ugyanis a zsűri a nyertes névadóról. Finom borokat, lekvárkülönlegességeket, házias ínyencségeket, kiváló pálinkákat kóstolhatnak az érdeklődők a falusi turizmust népszerűsítő erdélyi és vajdasági kiállítóknál, miközben a gyerekek sem unatkoznak: lesz számukra játszóház és testfestés. A kiállítás díszvendége a Puchner Birtok – Bikal, a Dél-Dunántúl gyöngyszeme, ahol 6 hektáros park övezte kastélyszálló várja a pihenni, üdülni vágyó vendégeket. Itt található az egyedülálló 7,5 hektáros bikali élménybirtok, az ország egyetlen tematikus reneszánsz élményparkja, ahol a látogatók időutazást tehetnek a középkor világába. Lovagi küzdőtér, csodálatos óváros, reneszánsz palota, középkori falu berendezett helyein színészek, kézművesek repítenek a meseszerű múltba, a börzén pedig korhű ruhába öltözött animátorok hivatottak kedvet varázsolni az utazáshoz. Óránként sorsolnak ki egész napos belépőket a bikali élménybirtokra, amelyek bármikor felhasználhatók. Érdemes kilátogatni, ha nem is azonnal itt fizetjük be a nyaralásunkat, legalább tájékozódunk, és a gazdag kínálat láttán kedvet kapunk az utazáshoz, lélekben is felkészülünk a szabadságra. A belépő felnőtteknek 300, diákoknak, nyugdíjasoknak 200 forint. A kiállítás szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tart nyitva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.