Szórakozás

Frankofónia Fesztivál Szegeden

Frankofónia Fesztivál Szegeden

2011. március 16., szerda
Frankofónia Fesztivál Szegeden

Minden évben március huszadika, a Frankofónia nemzetközi napjának idején rendezik meg a Frankofónia ünnepét. Hazánk 2004 óta hivatalosan is a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének (OIF) megfigyelő tagja, s az ünnephez hat város, köztük Szeged is csatlakozik. Idén is kiállítások, felnőtteknek és gyerekeknek szóló színházi előadások, koncertek és filmvetítések várják a francia anyanyelvű kultúra iránt érdeklődő közönséget egészen március végéig.

Az „Alliance Française” Francia Kulturális Egyesület 1990 óta működik Szegeden, 2001-től közhasznú egyesületként. A közel 100 állandó taggal büszkélkedő egyesület nevéhez fűződik egy hagyomány megteremtése, a szegedi Frankofónai Fesztiválé. A Pinceszínházban két előadást tekinthetnek meg az érdeklődők, a Grand Caféban pedig a svájci Diatribes és a francia Avion Rose együttesek lépnek fel. A Reök-palota szobrászati, míg a TIK képregény-kiállításnak ad otthont, míg a fesztivál zárásaként frankofón filmeknek szentelnek egy egész estét.

A részletes programért kattintson a SZEGEDmaCaféra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.