Szórakozás

Vasárnap ingyen látogatható a Lucien Hervé-kiállítás

Vasárnap ingyen látogatható a Lucien Hervé-kiállítás

2011. január 21., péntek
Vasárnap ingyen látogatható a Lucien Hervé-kiállítás

Már csak három napig láthatóak a világhírű, hódmezővásárhelyi születésű fotográfus, Lucien Hervé munkái a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum tárlatán. Január 23-án, vasárnap 10 órától gyerekprogramokkal és rendhagyó tárlatvezetéssel várják a közgyűjtemény munkatársai az érdeklődőket; a kiállítás zárónapján a tárlat megtekintése ingyenes!

A 20. századi építészeti fotográfia legnagyobb alakja előtt tisztelgő,

Elkán László

hazatér –

Lucien Hervé

100 időszaki kiállítás búcsúnapján a fiatalabb korosztályokat is érdekes programokkal várják az Emlékpontba. A családi délelőttön a gyerekeknek lehetőségük nyílik modern város- és épülettervezésre, Hervé fényképészeti ars poeticája nyomán az Emlékpont részletinek felfedezésére, az hervéi látásmód elsajátítására. A fotográfia kulisszatitkai iránt érdeklődők vasárnap 10.30-tól

Dömötör Mihály

fotóművész tárlatvezetésén ismerhetik meg az hervéi fotográfiai különlegességeit és fotótörténeti vonatkozásait. A vezetésen szó lesz arról is, hogyan hatott „nagy előd” művészete Dömötör Mihályra, miként inspirálta őt a budapesti és a hódmezővásárhelyi Hervé-kiállítás egy különleges fotósorozat megalkotására. Az Emlékpont vasárnapig nyitva tartó tárlatán 28 eredeti Hervé-fotográfiát, egy a művész fia,

Rodolf Hervé

által készített portrét és egy a szülővárosának adományozott Hervé-kollázst tekinthetnek meg – a zárónapon ingyenesen – az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.