Szórakozás

Tangóharmonika és dzsessz a Szegedixie gálán

Tangóharmonika és dzsessz a Szegedixie gálán

2010. augusztus 5., csütörtök
Tangóharmonika és dzsessz a Szegedixie gálán

Tangóharmonika-muzsika és dzsessz, műfajilag is változatos, igazi jó hangulatú nyári program várja azokat, akik pénteken este elmennek a Szegedixie gálára az Újszegedi Szabadtéri Színpadra - mondta Háló Pál, az egyik házigazda, a Storyville Jazz Band dobosa csütörtökön az MTI-nek.

A több mint háromórásra tervezett műsort a Storyville kezdi, amelynek tagjai ezúttal a tőlük megszokott, az 1900-as évek elejének New Orleans-i hangulatát idéző dixielandes hangzásvilág helyett inkább bluest játszatnak majd. Ennek oka, hogy az együttes vendége - a korábban Ray Charles-szal is együtt muzsikáló -

Veszely Ernő

vak tangóharmonika-virtuóz lesz. A műsort igyekeztek úgy összeállítani, hogy minél inkább kihasználhassák a hangszer adottságait. A Storyville-t a színpadon Magyarország legrégebben fennálló - 1964-ben alapított - és legismertebb nem fővárosi dzsesszegyüttese, a Molnár Dixieland Band követi. A szegedi csapat már készített közös lemezt Veszely Ernővel, ezért a tangóharmonikás hozzájuk is csatlakozik majd néhány szám erejéig. A vérbeli dixiemuzsikát játszó zenekart

Tabányi Mihály

és együttese követi, akik számtalan ország közönségét meghódították már fennállásuk hosszú évtizedei alatt. A művészről Kodály egy helyütt úgy nyilatkozott: „Ha Tabányi játszik a tangóharmonikán, akkor az nagyon jó.” A kilencvenedik életévében járó zenész muzsikustársaival hagyományos szvinggel fogja szórakoztatni a közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.