Szórakozás

Augusztus 20. – így ünnepel Csongrád megye

Augusztus 20. – így ünnepel Csongrád megye

2010. augusztus 19., csütörtök
Augusztus 20. – így ünnepel Csongrád megye
Gazdag, sokszor többnapos programokkal várják Csongrád megye városai Szent István napját. Az augusztus 20-i programok rövid összefoglalóját alább olvashatják. A Széchenyi téren 10 órakor Szent István és Gizella királyné szobrának koszorúzásával és az országzászló felvonásával kezdődik az augusztus 20-i megemlékezés Szegeden. Az új kenyeret Kondé Lajos, a Dóm plébánosa, pasztorális helynök áldja meg. Beszédet mond Botka László polgármester, amit fúvószenekari hangverseny követ. 16.45-től a Hóra Színház produkciója látható a Huszár Mátyás rakparton, olasz, lengyel, vajdasági magyar táncegyüttesek is fellépnek. A fáklyás felvonulás 20 órakor kezdődik a Tiszán, a hajóállomásnál, majd az Első emelet koncertezik. A részletes program ITT.

A Kalákától az operettig

Hódmezővásárhelyen három helyszínen várják programok az érdeklődőket. A Szent István Templomban a szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrálja. 10 órától városi ünnepséget tartanak Szent István tiszteletére kenyérszenteléssel és áldással. Ünnepi beszédet tart Lázár János polgármester. Az új kenyeret Kiss-Rigó László szenteli meg, áldást mond: Bán Csaba ótemplomi református lelkész. A Pódiumszínpadon, a galériaudvaron 15 órától kenyérkészítés és bemutató lesz. Helyben készített kiscipók gyerekeknek, szalmafonás, aratódalok, gabonaválogatási vetélkedő a Szent Korona, kard, és jogar másolatának készítése várja az érdeklődőket. A Kossuth téri nagyszínpadon 11 órától Kaláka-koncert, 15 órától Csík János és barátainak koncertje, 16 órától a Kankalin Néptáncegyüttes bemutatója, majd este 19-től 21.30-ig operett és musical koncert - válogatás Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő legismertebb operettjeiből, valamint részletek az Elisabeth, Mozart, Rómeó és Júlia, Rudolf, Abigél, Rebecca című musicalekből a Budapesti Operettszínház szólistáinak, zenekarának és balettegyüttesének előadásában, a színház direktora, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. 21.30-kor kerül sor a tűzijátékra hódmezővásárhelyi vállalkozók adományából.

A Nemzettudat napja Ópusztaszeren

Ópusztaszeren egy négynapos szabadegyetem programsorozatába illeszkedik az ünnep. A Nemzettudat napján Szent István-kupa lovasversenyt rendeznek a lovaspályán, lesz tánc, népdalcsokor, Mahó Andrea musicalműsora, valamint 18 órától a Balkan Fanatik koncertje várja az érdeklődőket. 14 órától tartanak megemlékezést az Árpád-emlékműnél. Itt Duray Miklós felvidéki politikus és Vincze László országgyűlési képviselő mondanak beszédet, majd Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke adja át az önkormányzat alkotói díjait. Folyamatos programok zajlanak a park területén, játszóház, kirakodóvásár, nomád lovasbemutató, civil utca, gólyalábas komédiások, harcművészeti bemutatók. RÉSZLETES PROGRAM ITT.

Ó, Szent István, dicsértessél...

„Ó, Szent István, dicsértessél…” címmel hangversenyt rendeznek Szentesen a Szent Anna templomban 19 órától Szent István napja tiszteletére. A belépés ingyenes, de adományokat a szervezők köszönettel fogadnak. A felajánlott összegeket a Szakrális Művészetek Hete keretében zajló Zsoltár és Népénekverseny résztvevőinek díjazására fordítják. A műsor ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.