Szórakozás

Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

2010. május 14., péntek
Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek ismét a Szeged egyik lakótelepén álló Dugonics András Piarista Gimnáziumban és környékén vasárnap.

A programokkal igyekeznek megszólítani a környék zömmel házgyári épületekben élő lakosságát - közölte

Ivánovics Tünde

népdalénekes, szervező az MTI-vel. A harmadik alkalommal megszervezett fesztivál programja szentmisével kezdődik, amelyen az iskola népzenei kamaraműhelye is közreműködik

Fábri Géza

és

Ivánovics Tünde

vezetésével. A társulat a frissen megjelent, Égig Érő Énekek című lemezéről válogat egyházi ének feldolgozásaiból és népzenei összeállításaiból. A mise után

Somogyi Győző

, Balaton-felvidéken élő festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás. A megnyitót követően

Gulyás László

és a Langaléta Garabonciások látványos toborzójukkal hívnak mindenkit A parádé című interaktív előadásukra. A gólyalábas együttes tagjai arra biztatják majd a jelenlévőket, hogy maguk is próbálják meg mozgatni az óriásbábokat, és vegyenek részt a műsorban. A legkisebbek számára gyermektáncházat rendeznek az aulában, miközben a sportcsarnokban a diákszínpadon megkezdődnek a gimnazisták zenés, táncos bemutatói. A közös ebédet a Langaléta Garabonciások parádéjának második része követi, a templomban pedig a Weiner Leó Kamarazenekar ad koncertet. A sportcsarnokban közben folyamatosan táncházi zene szól, és táncmesterek oktatják a magyar táncdialektusok lépéseit. Lesznek dél-alföldi táncok dudaszóval, kalotaszegi legényes, őcsényi leánykarikázó, kalotaszegi és mezőségi páros táncok. A szervezők a nem kifejezetten táncos alkatúaknak is bőven kínálnak szórakozási lehetőséget. A kézműves mesterek segítenek például elkészíteni a vásárfiát: nemezlabdát, korongozott tálkát vagy éppen csuhévirágot. A sportpályákon pedig íjászversenyen vagy családi zsákban futásban mérhetik össze ügyességüket a vállalkozó szelleműek, és megválasztják a "panel legerősebb emberét" is. A napot kötetlen moldvai táncház zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.