Szórakozás

Tóth Bagi Csaba vendégségben – itthon

Tóth Bagi Csaba vendégségben – itthon

2010. január 12., kedd
Tóth Bagi Csaba vendégségben – itthon

A szegedi blues-rock életben csillant fel vagy másfél évtizede a fantasztikus tehetségű tizenéves gitáros, Tóth Bagi Csaba. A Vajdaságból indult zenész nevét azóta is jegyzik, elsősorban a hazai blues-életben, gyakran a magyar Gary Moore-ként emlegetik.

Gyakran lép fel

Tátrai Tiborral

és más hazai kiválóságokkal.

Csabo Wabo

nevű zenekarával a világ egyik legelső ütőhangszerese,

Gumbi Ortiz

is volt már a vendégük. Színházi zenei munkássága révén került kapcsolatba

Al Di Meola

jazz-gitárossal, akinek évek óta legelső, legbelső szakmai munkatársa. A világ legkülönbözőbb tájain kísérve a világsztárt ő állítja/hangolja be gitárjait a koncertek előtt, de még a hangtechnikai berendezések beszerzésénél is ő az elsőszámú szaktanácsadója a mesternek, aki barátságába fogadta a szegedi zenészt. Amerikában, a dzsesszvilág élvonalában forgolódva olyan zenészekkel került ismeretségbe

Tóth Bagi Csaba

, mint a fenomenális dobos,

Dave Weckl

, a basszus élő legendája,

Stanley Clarke

, vagy tragikusan fiatalon elhunyt

Jaco Pastorius

egykori zenekarvezetője, a floridai

Butch Thomas

. Jónéhány, idehaza megjelent lemeze után Tóth Bagi Csaba most egy interkontinentális album elkészítésén dolgozik, az említett előkelőségek társaságában. Néhány hetes karácsonyi szabadsága alatt, a művész itthon is dolgozik a zenei anyagon, és természetesen rajongóival is szeretne találkozni. Így kerül sor egy alkalmi felvételre január 13-án, szerdán a szegedi All Music Clubban (Brüsszeli krt. 6.), ahol 21 órától a Védőháló Közhasznú Egyesület rendezésében a Tóth Bagi Csaba Trió (

Kaszás László

basszusgitár,

Rácz Zsolt

dob) örömzene jellegű koncerttel kedveskedik a közönségnek. A ritka alkalomra való tekintettel, várhatóan számos zenészbarát is eljön beszállni egy jó körre a „világot látott” szegedi muzsikus társaságában. A koncert után, mint szerdánként rendesen, Dr. Rock, vagyis Plesi tartja rezgésben a lelkeket blues-dzsessz-rock-pöri műsorával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.