Szórakozás

Hetedik alkalommal mulatnak a cigánymuzsikára a szegediek

Hetedik alkalommal mulatnak a cigánymuzsikára a szegediek

2009. augusztus 15., szombat
Hetedik alkalommal mulatnak a cigánymuzsikára a szegediek

A magyar nóta szinte teljes repertoárját élvezheti a VII. Országos Cigányzenekari Találkozón vasárnap, Szegeden a hallgatóság; a cél az, hogy a nézők felejthetetlen estet töltsenek el a legjobb cigánymuzsikusok húzta örömzenére - mondta el az MTI-nek a szervező, Czutor Zsolt.

A Magyar Cigányzenészek Szakszervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy a szórakoztatás mellett a muzsikusok elfogadtatása is a rendezvény célja. Ezen az esten az ország legjobb cigányzenészei és nótaénekesei érkeznek a városba. A vasárnap esti ingyenes gálán az nótaénekesek közt színpadra áll

Nagy Anikó, Németh József, Szegedi Szűcs Judit, Pacsinka László és Szekeres Kató

, illetve

Madarász Katalin

. Mellettük zenél majd

Farkas Jenő

prímás, a budapesti VII. kerületi cigányzenekar, a szegedi Rúzsa Sándor Népdalkör és Citerazenekar. Az est szólistája

Czutor Róbert

cimbalomművész, a zenekar vezető prímása lesz. Ahogy a szervező elárulta, a gálaműsort rendszerint kétórásra tervezik, de a hálás közönségnek köszönhetően általában négy órát játszanak. Az előadás szinte mindig teltházas, hisz az ötszáz férőhelyes városházi udvaron már volt, hogy csaknem nyolcszázan énekeltek az előadókkal. A repertoárban megjelenik szinte az összes magyar nóta, köztük elsősorban

Dankó Pista

muzsikája csendül majd fel, de hallhatják a Pacsirtát vagy a Repülj fecskémet is - árulta el Czutor Zsolt. A est során két kitüntetést is kiosztanak, az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól elismerésben részesül majd Madarász Katalin nótaénekes és Jóni György prímás. A vasárnapi program egyébként délelőtt 11-kor a Dankó Pista-szobornál koszorúzással kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.