Szórakozás

Elkezdődött a Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál

Elkezdődött a Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál

2009. augusztus 7., péntek
Elkezdődött a Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál

A világ tájait bemutató amatőr alkotások vetítésével pénteken elkezdődött a Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál, melyre idén rekordszámú, százhét pályaművet neveztek.

A fesztiválon látható alkotások a film, a képek nyelvén teszik átélhetővé a természet szépségeit. Olyan dolgokat tárnak föl, mutatnak be, melyekre büszkék lehetünk mint magyarok, mint a Föld lakói - mondta megnyitóbeszédében

Csatári Bálint

geográfus, az MTA Regionális Kutatások Központjának osztályvezetője.

Arató Gergely

, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy a természettel való találkozás lehet az az egyik csoda, melyet a mai ember átélhet. A médiaközpontú világ a többséget eltávolítja a természettől mégis ugyanez a média lehet az, amely segíthet visszatalálni a természethez - mutatott rá. Az idén immár ötödik alkalommal megszervezett fesztiválra összesen 107 filmet neveztek amatőr és profi alkotók, melyek közül nyolcvannégyet válogattak be a pénteken és szombaton is reggeltől késő estig tartó versenyprogramba. A pusztaszeri Árpád-major fűszercsarnokában rendezett vetítéseken a növények és állatok életével, a világ tájaival, a vadászkultúrával, az életmóddal és a környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásokkal, valamint természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmekkel találkozhat a közönség. A fesztivál ünnepélyes eredményhirdetését vasárnap tartják, ekkor a

Fiar Sándor

vezette zsűri döntése alapján egy fődíjat, valamint kategóriánként egy-egy professzionális és amatőr első díjat osztanak ki. Emellett jó néhány különdíj is gazdára talál majd. Az ingyenesen látogatható fesztivál vendégeit számos kísérőprogram is szórakoztatja: többek között kiállításokat láthatnak és lovas kocsival ellátogathatnak a közeli, fokozottan védett Büdösszék-tóhoz is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.