Szórakozás

Szombaton kezdődik a Havas Boldogasszony búcsú

Szombaton kezdődik a Havas Boldogasszony búcsú

2009. július 29., szerda
Szombaton kezdődik a Havas Boldogasszony búcsú

A Havas Boldogasszony országos nagybúcsúra augusztus 1-jén és 2-án kerül sor Szeged-Alsóvároson. A részletes program alább olvasható.

Szombat (augusztus 1.)

15.00 Szentmise a fiatalokért, a papi és szerzetesi hivatásokért Celebrál: Biacsi József és Alácsi Ervin újmisések 17.00 Ünnepélyes zsolozsma 1800 Görög Katolikus Szent Liturgia Celebrál: Trescsula László mátyfalvai (kárpátaljai) gk. paróchus 20.00 Rózsafüzér Vezetik: a ferences jelöltek 21.00 Fáklyás keresztút a Mátyás téren Vezetik: fr. Didák és a Ferences Világi Rend 22.00 Szentségimádás a kolostor kertjében Vezetik: fr. Márió és a Karizmatikus Közösségek 24.00 Éjféli mise elhunyt szeretteinkért. Celebrál: fr. Tóth Vencel ofm, esztergomi ferences gimnázium prefektusa

Vasárnap (augusztus 2.)

06.00 Ünnepélyes reggeli zsolozsma 07.00 Szentmise az édesanyai és édesapai hivatásokért Celebrál: fr. Orosz Lóránt helyettes provinciális 09.00 Ünnepélyes nagymise a családokért a Mátyás téren és körmenet Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök vezetésével. 12.00 Szentmise az idősekért, a betegekért és az ápolókért, utána litánia. Celebrál: Pálfai Zoltán egyetemi lelkész 17.15 Ünnepélyes esti zsolozsma 18.00 A búcsú záró szentmiséje - te deum Celebrál: Gyulay Endre püspök Információk a 44-23-84 és az 55-31-40 telefonszámon, személyesen az irodában nyitvatartási időben hétköznap de. 9-12 óráig és 14-17 óráig. A búcsú ideje alatt kegytárgyakat, könyveket fognak árulni. Ha valaki az éjszakát itt akarja tölteni és hálózsákot, vagy pokrócot hoz, egyszerű szállást tudunk biztosítani számára. Jelentkezni a fenti telefonszámon, illetve személyesen az irodában lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.