Szórakozás

Szombaton tartják az V. Árvízi Emléknapot

Szombaton tartják az V. Árvízi Emléknapot

2009. március 13., péntek
Szombaton tartják az V. Árvízi Emléknapot

Szeged utcáit 1879 márciusában több méteres víz borította. A szörnyű árvíz jéghideg habjai 130 évvel ezelőtt gyakorlatilag az egész várost romokba döntötték, ám a szegediek és a világ különböző országai összefogtak, hogy bebizonyítsák: szeretetben és egyetértésben együtt dolgozva egy egész várost is újjá lehet építeni! Erre a példamutató eseményre emlékeznek az Árvízi Emléknap keretein belül, immár ötödik alkalommal, március 14-én 10 órától, a szegedi Dóm téren.

A ma már fél évtizedes rendezvényt a Szegedi Belvárosi Plébánia és a szegedi cserkészek együttes erővel hívták életre, az árvíz 125. évfordulójára.

Azóta eltelt öt év, s a nap színesebb, élménydúsabb lett, nagyobb kereteket öltött. Programjaik között szerepel: főzőverseny, lovaglás, íjászat, toronykilátó, ügyességi- óriás- és cserkészjátékok, nyomozójáték, roverjáték, cserebere vásár, több, mint tízféle kézművesfoglalkozás, kalácssütés, kovácsműhely, városvetélkedő, élő- csocsó kupa. A téren egész nap várja vendégeit a cserkészetet és a Nagyárvizet bemutató interaktív kiállítás, teaház, tejbár. Az Árvízi Emléknap összes programja ingyenes, az egész nap nyitva tartó toronykilátó kivételével. Bővebb információk

a rendezvény honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.