
A hétvégén Szolnokon rendezték meg a „Magyarország étele 2025” szakácsverseny döntőjét, ahová a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolából Ujvári Tamás, és Bajusz Attila szakács oktatók is bejutottak. Remek eredményt értek el, ugyanis a második helyen zártak.
A “Kunsángi Örökség” névre hallgató ételükkel szerezték meg az ezüstérmet. Céljuk a a kunsági hagyományok különleges ízvilágának megörökítése volt.
“Fogásunkat az alföldi rónák gazdag alapanyagai, a helyi termelők munkája, és a kunság gasztronómiai öröksége inspirálta. Célunk, hogy az Erős Pista, a pálinka és a liszt, mint kötelező elemek, a kunsági konyha esszenciájával ötvözve egy olyan modern fogásban öltsenek testet, amely tiszteletben tartja a tradíciókat, mégis új, izgalmas élményt nyújt. A csapatunk elkötelezett a magyar gasztronómia értékeinek megőrzése és újragondolása iránt, és örömmel osztozunk ebben a szenvedélyben a verseny résztvevőivel. Bízunk benne, hogy fogásunkkal nemcsak ízletes élményt, hanem egy darabot is átadhatunk abból a szeretetből és büszkeségből, amelyet a kunsági konyha iránt érzünk” – írták a Szeged365-nek.
Maga az étel hálóban sült rókagombás báránygerincfilé, juhtúróval töltött pikáns kölessajt ropogóssal, káposztás slambuccal töltött házi derelye, és póréhagymás fehérrépa krémmel volt.
Az étel elkészítéséhez a szervezők által előírt kötelező alapanyagokat is fel kellett használniuk, mint például az Erős Pista és a pálinka.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.