Szeged

Az új közgyűlések alakuló üléseinek szabályáról tartottak tájékoztatást

Az új közgyűlések alakuló üléseinek szabályáról tartottak tájékoztatást

Emellett a Digitális Állampolgárságról tartottak előadást

2024. szeptember 18., szerda
Az új közgyűlések alakuló üléseinek szabályáról tartottak tájékoztatást

Október 1-jén kezdhetik meg működésüket az újonnan megválasztott képviselő-testületek. Az alakuló ülések szabályairól és a Digitális Állampolgárságról tartottak előadást a kormányhivatalban.

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

 

A találkozón dr. Salgó László főispán az alakuló ülések megszervezésének határidejére és az átadás-átvételi eljárások fontosságára is kitért.

Október 1-jétől 15 napon belül kell megszervezni az alakuló üléseket, az új képviselő-testületek ettől az időponttól láthatják el közhatalmi funkcióikat. Az új képviselő-testületek és újonnan választott polgármesterek hivatalba lépésekor átadás-átvételi eljárást is kell lefolytatni. A kormányhivatal továbbra is felajánlja a segítségét annak érdekében, hogy rendeltetésszerű joggyakorlás valósulhasson meg a vármegye minden településén

– emelte ki köszöntőjében a főispán.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal közleménye szerint a megjelent jegyzőket a törvényességi területet érintő aktualitásokról dr. Gyüre Izabella, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Osztályának vezetője tájékoztatta, míg az Törzskönyvi Nyilvántartás aktuális kérdéseiről Zab Antalné, a MÁK vármegyei igazgatóságának tájékoztatta a szakembereket.

A vármegye jegyzői előadást hallgathattak meg a közös hivatalok működési szabályairól, a képviselő-testületek munkakezdésének részleteiről, az alakuló ülés és az SzMSz-felülvizsgálat kapcsolódási pontjairól, valamint a Digitális Állampolgárság Programról is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.