Szeged

Újjáépítik a szegedi vasúti pályaudvart

Újjáépítik a szegedi vasúti pályaudvart

Megtörtént a bejelentés, megosztották a részleteket

3 órája
Újjáépítik a szegedi vasúti pályaudvart

Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentése alapján százmilliárdokból építik újjá a vasúti pályaudvarokat országszerte. A program megvalósításához szétválasztják a vasútüzemet és a kereskedelmi funkciókat - írja a Világgazdaság.

Fotó: Lázár János Facebook-oldala

 

A miniszter hangsúlyozta, az ingatlant nem ingyen adják, a közösen alapított társaság működésének hasznából a későbbiekben az állam is részesedik. A projektbe európai uniós forrást nem kívánnak bevonni, hazai magántőke társulásával viszont sok százmilliárdos forrásra számítanak.

Az összességében több százmilliárdos projektben

  • a budapestiek (Nyugati, Keleti, Déli) mellett
  • a debreceni,
  • a győri
  • és a szegedi pályaudvarok kapnak helyet.

A tárcavezető azt is közölte, hogy a tőkebevonást célzó tendert rövidesen meghirdetik. Lázár János a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy a pályaudvar-fejlesztést nem koncessziós formában, hanem közös üzletben valósítják meg.

A koncepció az, hogy a Magyar Államvasutak és a magánbefektető egy közös ingatlanfejlesztési társaságot hoz létre, amelyben a MÁV maximum 25 százalék részesedéssel bír. Az ingatlant a magyar állam adja, a tőkét pedig a magánbefektető hozza

 – magyarázta.

A teljes cikk itt olvasható el.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.