Szeged

Úgy tűnik a szegedi baloldalnak ciki a baloldali pártokat felvállalni

Úgy tűnik a szegedi baloldalnak ciki a baloldali pártokat felvállalni

A baloldali pártok névleg eltűntek a szegedi közgyűlésből

Kibédi Péter
4 órája
Úgy tűnik a szegedi baloldalnak ciki a baloldali pártokat felvállalni

A két héttel ezelőtti alakuló közgyűlés után pénteken első rendes ülését is megtartotta a szegedi közgyűlés. A napirend előtti felszólalásokban a képviselőcsoportok frakcióvezetői jelentették be a frakciók megalakulását. 

Avramov András vezetésével kezdi meg a munkát tizenöt fővel az Összefogás Szegedért frakció. A baloldali mamutfrakció tulajdonképpen az MSZP és DK-s politikusokat gyűjtötte egy ernyő alá, az nem derült ki, hogy ők a korábbi pártjuk tagjai maradtak vagy sem. A frakcióvezető felszólalásában elmondta, hogy nem pártpolitikai alapon szeretnének dolgozni. 

A KDNP képviselőcsoportját Ruzsa Roland vezeti majd, a kéttagú frakcióban Korponyai Ernő dolgozik még. Kiskundorozsma kormánypárti képviselője felszólalásában elődje, Haág Zalán 18 éves közgyűlési munkáját méltatta, illetve reményét fejezte ki, hogy a hangos szóváltás helyett a normális párbeszéd uralja majd a munkát a közgyűlésben. 

A baloldalon egy kisebb frakció a Szeged Jövője frakció a Momentum utódszervezete lehet a városban. Bár a képviselőcsoport nevében felszólaló Körmendi Zoltán szavaiból nem derült ki, hogy az országosan gyakorlatilag láthatatlan támogatottsággal bíró botránypártból kiléptek volna, de a Szeged Jövője Egyesület megalapítása mindenképpen azt mutatja, hogy eltávolodnak Momentumtól.

Történelmi eseménynek is nevezhetjük Tóth-Benedek Csanád felszólalását, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt frakciójának megalakulását jelentette be-első alkalommal kaptak bizalmat a viccpárt képviselői Szegeden a választóktól. „Igyekszik élni és nem visszaélni a kapott bizalommal”- jelentette ki a frakcióvezető.

A Fidesz öttagú frakcióját Polner Eörs vezeti majd, aki ahogy korábban lapunknak adott interjújában is elmondta, hogy annak ellenére, hogy nem mindenben értenek egyet a város vezetésével, ügyek mentén szeretnének együttműködni a város vezetésével, konstruktív közös munkát remél a közgyűléstől.

 

Lapunk a közgyűlés igyekszik megtudni, hogy a baloldali pártok eltűntek Szegedről, vagy csak a háttérbe húzódtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.