Szeged

Ruzsa Roland: A várospolitikai ügyekben minden képviselőnek elemi érdeke a higgadt párbeszéd

Ruzsa Roland: A várospolitikai ügyekben minden képviselőnek elemi érdeke a higgadt párbeszéd

A KDNP frakcióvezetője szerint rendkívül fontos öt év előtt áll Szeged

Kibédi Péter
2 órája
Ruzsa Roland: A várospolitikai ügyekben minden képviselőnek elemi érdeke a higgadt párbeszéd

- Milyen érzésekkel és tervekkel kezdi meg a munkát az új szegedi közgyűlésben?
- Szeged nagyon fontos évek előtt áll. Nekünk, képviselőknek az a feladatunk és felelősségünk, hogy a kormányzati beruházások adta lehetőségeket maximálisan ki tudjuk aknázni. 

Politikai oldaltól, pártoktól független kell meghoznunk a legjobb döntéseket, minden képviselőnek gondos gazdaként kell dolgoznia a Városházán és a saját körzetében is. 

Ez közös érdekünk.

- Sokszor éles vita és komoly nézetkülönbség volt a képviselők között a közgyűlésben, az előző ciklusban, hangos vitával. Megtalálhatónak érzi a közös nevezőt?
- A higgadt és konstruktív vita, az értelmes, ügyeket előremozdító párbeszéd az, ami szolgálja a város érdekét. 

A KDNP és a Fidesz frakció minden olyan ügy mellé odaáll, ami Szeged érdekeit szolgálja, ugyanakkor a véleményünket elmondjuk a jövőben is. 

Azt remélem, hogy ez nyitott fülekre talál a padsorok másik oldalán ülő képviselőknél is. A politikai vitának nincs helye a közgyűlésben, a várospolitikai párbeszéd viszont elemi érdeke mindkét oldalnak. 

- Egyéni képviselőként Kiskundorozsmát és Szentmihályt képviseli a közgyűlésben. Amíg Dorozsmán évek óta jelen van a közéletben, addig Szentmihály új terület Önnek. Milyen feladatai lesznek egyéni képviselőként?
- Amikor két évvel ezelőtt megkezdtem a munkát Kiskundorozsmán, akkor a célom az volt, hogy elődöm, Mihálffy Béla közösségépítő és a városrész fejlesztésében megkezdett munkáját folytassam. Büszkén mondhatom, hogy az ott élő emberek visszajelzése alapján jó úton járok, ezt a választási eredmény is mutatja. Egy új ciklus kezdődik, de a feladatok nem változnak. Meg kell őrizni az összetartó közösség erejét, folytatni kell azokat a megkezdett folyamatokat, ami a Kiskundorozsmán élő emberek mindennapjait segítik, egyben ki kell használni minden olyan lehetőséget, ami a városrész fejlődését, előrelépését segíti. Szentmihályon sem lesz más a célom, és a feladatom.

- A választási kampány és a választás után mennyire sikerült megismernie Szentmihályt, az ott élők mindennapjait?
- Folyamatosan kapcsolatban vagyok a szentmihályi emberekkel is. Egy befogadó, aktív és jól működő közösséget ismertem meg, rengeteg inspirációt kaptam a munkámhoz. Néhány napja a hagyományos Szentmihályi Kakasfőzőn jártam, nagyon sokan jöttek oda hozzám, és a támogatásukat, segítségüket ajánlották fel ahhoz, hogy a városrészben élők valós képviseletet kapjanak a közgyűlésben. Egyeztettem a városrész másik megválasztott képviselőjével, Jávorszky Ivánnal, akivel biztos vagyok benne, hogy partnerként tudunk együttműködni a szentmihályi ügyeiben. Kiskundorozsmához hasonlóan, Szentmihályon is támogatást kapok a munkámhoz Mihálffy Bélától, aki a városrész országgyűlési képviselőjeként jól ismeri az ott élőket, az ügyeket és a megoldandó problémákat.

- A pénteken kezdődő ötéves ciklusban újdonságot jelent a munkájában, hogy Ön lesz a KDNP frakció vezetője is. Ez a feladat túlmutat az egyéni képviselői munkáján.
- Megtisztelő feladatot bíztak rám és örömmel mondtam rá igent. Az előző ciklusban Haág Zalán kitűnő munkát végzett a KDNP frakcióvezetőjeként, ezt a munkát szeretném folytatni. Bár Zalán a vármegyei közgyűlésben dolgozik a jövőben, a támogatást és segítséget ad jövőben is a hatékony működéshez. Egyéni képviselőként rendszeres fogadóórákat tartottam Kiskundorozsmán. Szentmihályon is rendszeresek lesznek a fogadóóráim, de frakcióvezetőként Szegeden is lesz fogadóórám minden hónapban. 

Ez a pozíció lehetőséget kínál arra, hogy olyan ügyeket vigyünk a közgyűlés elé, amelyeket a városban élők fontosnak tartanak. 

Ebben szeretném felajánlani a szolgálatomat a szegedieknek. Ahogy már említettem, Szeged nagyon fontos időszak előtt áll, ennek csak kemény munkával lehet nyertese a város, és ebben nekünk, képviselőknek komoly felelősségünk van.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.