Szeged

Több mint negyven programmal érkezik a Szeged Design Napok

Több mint negyven programmal érkezik a Szeged Design Napok

4 órája
Fotó: Facebook
Több mint negyven programmal érkezik a Szeged Design Napok

Ismét megrendezik a design és a művészet fesztiválját, a tavaly nagy sikernek örvendő Szeged Design Napokat. Az SZTE BTK design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói által szervezett program október 19-26. között lesz Szegeden, a nagyrészt ingyenes programok a város több kulturális helyszínén zajlanak majd egyidejűleg. A fesztiválhét megnyitója október 20-án 11 órakor, a Szegedi papucs a XXI. században című kiállítás megnyitójával egyidőben lesz, a Kiss Kunszt Galériában. 

A fesztiválon idén is a kreatív szakembereké a főszerep. Szegedi és környékbeli, országosan és nemzetközileg elismert alkotók mutatják be a legfrissebb trendeket, a művészet és design világát a közönségnek. A szakmai bemutatók és előadások mellett saját kezűleg is kipróbálhatják majd az érdeklődők az alkotói folyamatokat, hisz különböző workshopok is a fesztivál részét képezik. A programok a város több kultikus és egyelőre kevésbé ismert helyszínén zajlanak majd: galériák, múzeumok, könyvtárak, kávézók és iskolák adnak otthont a kreativitásnak. 

A fesztivált október 20-án 11 órakor nyitja meg Dr. Váraljai Anna, a program főszervezője a Kiss Kunszt Galériában, ahol egyúttal a Szegedi papucs a XXI. században című kiállítás megnyitójára is sor kerül. Az eseményen az ikonikus szegedi papucs újragondolói, Attalai Zita és Sallay Tibor mutatják be a gyűjteményüket. 

A design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók célja, hogy felpezsdítsék a szegedi művészeti életet, hogy szakmai beszélgetéseket kezdeményezzenek. A rendezvényre hallgatótársaikat, a szakmabelieket, valamint a Szegeden és környékén élő, művészetet kedvelő közönséget várják.

A több mint negyven részből álló program elérhető az esemény weboldalán és a Facebook-eseményben. A programok nagy része ingyenes, néhányra viszont előzetesen regisztrálni kell, amely a honlapon keresztül is elvégezhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.